Una pista de gel i una fira venen a reforçar l’atractiu de l’Arbre de Nadal del Gorg

    0
    136

    El Nadal continua essent una aposta clara del govern d’Albiol  per seguir promocionant la ciutat en aspectes positius.  La inversió destinada a aquesta acció és, segons l’estimació de la segona tinent d’alcalde, Cristina Agüera, de  2,2 milions d’euros.  Preguntada sobre el detall de l’aportació des de les partides del pressupost de l’Ajuntament de Badalona amb tot el que es destina des dels organismes i societat, com el Museu de Badalona, Marina de Badalona, Reactivació Badalona, Badalona Cultura, restem que se’ns faci arribar la xifra global. Amb independència també de conèixer el retorn  d’aquesta inversió, Agüera va indicar com a tres elements claus mantenir l’aposta: el Nadal és un moment important i màgic  per a les famílies de la ciutat, per als comerços i perquè “ens situa com a referent de Nadal a tot Espanya”. Sense dades quantitatives, Agüera defensa l’acceptació de l’aposta pel Nadal del govern Albiol a partir dels resultats d’una enquesta realitzada per la Diputació de Barcelona que desvela que tres de cada quatre persones consultades  estan a favor de les iniciatives.

    Com serà el Nadal 2024-2025: En termes generals, es  consoliden els espais de les iniciatives, s’incrementen les llums i es reforça l’atractiu al voltant de l’arbre al Gorg, que continua essent la proposta estrella.   Quant a la il·luminació, hi ha increment dels grans elements decoratius,  com el “marc  de fotos” situat en el Pont del Petroli,  un nou element a la Plaça dels Països Catalans i la il·luminació de doble de carrers amb el doble de punts led “perquè el Nadal arribi a tots els barris”. Entre les novetats, llums a Via Augusta, al Passeig Marítim i a la Rambla del Gorg, amb un disseny de llum específiques i úniques per a la ciutat.  Pel que fa als espais centrals de la campanya de Nadal anunciada, les activitats estan estructurades en tres eixos: la Plaça de la Vila, l’eix del Gorg-La Salut i la Plaça de la Plana. Hi ha un segon moment important al voltant de la Festivitat de Reis que també té els escenaris clars: El Campament Reial que torna al Parc de Montigalà, l’arribada dels Reis que es consolida en l’Estadi Municipal i la Cavalcada, que l’any passat va estrenar carrosses.

    Es recupera l’escut de la ciutat il·luminat

    L’encesa de les llums de la ciutat amb l’epicentre a Plaça de la Vila i la Casa de la Vila, amb un arbre de 15 metres força realista respecte la imatge d’un arbre natural, serà el divendres 22 de novembre, amb un espectacle artístic familiar. També s’instal·larà un photocall i un photomaton durant tres dies com a element dinamitzador. Com a novetat, es recupera la tradició dels anys 70 de penjar un escut de la ciutat il·luminat a l’entrada el Carrer de Mar.  La Plaça de la Vila també serà l’escenari del tradicional el pessebre i  de la mostra de pessebristes que es fa des de fa més de 25 anys al Refugi.

    Reforç de l’atracció de l’arbre al Gorg

    Sens dubte, el que està diferenciant el Nadal de Badalona és disposar de l”‘arbre més gran de l’Estat amb 42,5 metres d’alçada” , segons Agüera, que s’inaugurarà el dissabte 23 de novembre.  Tindrà 42,5 metres i oferirà un espectacle diferent de l’any passat i en aquesta ocasió especialment adaptat a la ciutat. El govern del PP ha tingut més temps per gestionar aquest Nadal que quan va assumir l’alcaldia al juliol del 2023.  Sabedors que en alguns moments del Nadal passat, la figura de l’arbre es presentava molt desangelada i sola, per a la campanya del 2024 aquest espai es reforçarà amb més dinamització, amb espectacles al seu voltant d’iniciativa municipal i privada. També coneixedors que en cada nova edició s’hauran de sumar nous elements i atreure més inversors per anar posicionant la ciutat com a destinació de Nadal,  a l’eix del Gorg se suma una fira comercial amb casetes amb productes d’artesania, gastronomia i decoració al Gorg, amb una pista de gel de 400m2  com a principal atractiu. També aquest punt serà l’inici de l’itinerari  d’un trenet turístic que recorrerà diferents eixos comercials de la ciutat, amb un circuit pactat amb els comerciants.   Evidentment, es farà la segona edició de  la Fira Gastronòmica de Nadal, els dies 22 , 23 i 24 de novembre, tot coincidint amb l’encesa. La mostra ha estat definida com un espai de  descoberta mútua entre els restauradors i  els potencials clients a les seus de cada firma. L’espai estarà animat amb personatges de dibuixos animats.

    En aquest eix del Gorg-La Salut se circumscriu la Casa de Papa Noel a les Naus de l’Escorxador. Com a element artístic funciona, com ho va fer anteriorment com a Fàbrica de Joguines,  però hi havia marge de millora en la gestió de les reserves. De manera que per enguany s’estrena sistema de gestió de les entrades una nova plataforma capaç de gestionar la gran afluència en l’accés en un moment concret i que també gestionarà les cues. Es farà servir per a la Casa de Pare Noel, per al Campament Reial i per a l’accés a l’Estadi Municipal per la rebuda dels Reis Màgics.

    El segon eix nadalenc de la ciutat es manté en l’entorn a la Plaça de la Plana, amb el mercat tradicional de venda d’arbres i jardineria de Nadal,  de figuretes  i ornaments, que conviurà durant alguns dies amb la de la Rambla del Gorg.  Respecta a dades  concretes de dies i horaris, com el d’obertura dels espais o de les llums de Nadal als carrers, no han estat facilitats en el contacte informatiu realitzat per Cristina Agüera,  així com el detall dels costos d’aquesta campanya pels diferents ens. La tinent d’alcalde s’ha compromès a fer-los arribar als representants dels mitjans de comunicació presents a la roda de premsa.

    Parlem de Vigo, com no podia ser d’una altra manera

    No podia faltar si es parla del Nadal a Badalona la sana rivalitat amb Vigo, que manté l’encesa de llums per al dia 16 de novembre. Respecte si es manté la invitació perquè Abel Caballero, alcalde de Vigo,   visiti Badalona, Agüera s’ha remès a l’alcalde, Xavier Garcia Albiol sobre aquest aspecte. Sobre la competència envers l’alçada de l’arbre, Agüera diu que la ciutat galega” fa trampes amb l’estrella”, sempre en un to distès.  Si més no, la longitud de l’arbre, sense cap guarniment afegit, de Badalona és de 42,5 metres. I si el de Vigo diuen que fa 44 és per la mida del guarniment final, asseguren.  Pel que fa a l’estudi dels guanys que la inversió en la campanya de Nadal reverteix a Vigo, la ciutat gallega si queté quantificada l’assistència. Respecte als guanys dineraris, són divergents respecte dels 1.000 milions que diu l’alcalde i la rebaixa a la meitat que desprenen les dades fiscals i altres estudis. En qualsevol cas, se situarien en 500 milions. De quins conceptes? Ingressos que provenen dels vols per exemple del reforç de la línia Londres-Vigo, de les reserves de pernoctacions en hotels, de la despesa en restaurants,  de compres en comerç, de l’increment en l’oferta de llocs de treball,  del  reforç de comunicacions per terra que s’han de programar,  d’increment d’accessos per tren, entre d’altres.  A Vigo comparen l’activitat a la ciutat prèvia a aquesta línia de posicionament amb el Nadal respecte de les anteriors i s’obté el diferencial. També desenvolupen un sistema de quantificació i origen dels visitants a través de la captació de telèfons mòbils. Per exemple, a Vigo s’hi van detectar molts de Portugal, França  i del Regne Unit,  de la resta de la província de Pontevedra, i de la resta de l’Estat que abans no apareixien.

    Se sap, comparteix Agüera,  que la jornada de la inauguració de l’arbre de Nadal el novembre de 2023 hi havia unes 50.000 persones per l’ús de sistemes similars al que Vigo aplica durant tota la campanya.  Però no s’ha encarregat cap auditoria de presència o origen de les persones atretes pel Nadal de Badalona ni tampoc de la despesa deixada a la ciutat. Davant de la insistència de la premsa per obtenir aquesta dada, Agüera va indicar que es podia fer un replantejament respecte del tema .

     

    El segon moment màgic, l’arribada de Ses Majestats

    Sens dubte, en la cultura mediterrània el Nadal no acaba el 25 com a les  cultures anglosaxones. A nosaltres encara ens queda l’esperada i màgica arribada de Ses Majestats, que tenen els tres principals focus d’atenció força tancats i consolidats. De manera que el Campament Reial es plantarà al Parc de Montigalà i l’Estadi Municipal serà a on aterraran Melcior, Gaspar i Baltasar. Les millores en la gestió d’accessos   i de cues  a aquests nous punst també es farà amb el nou sistema. Pel que fa a la Cavalcada, a hores d’ara es pot anunciar que les tres carrossses estrenades l’any passat estaran, en dos dels casos, contextualitzades amb  el cinema infantil i que la tercera estarà dedicada a l’esport femení de la nostra ciutat. Hi haurà bústies reials a tots els barris, taller de fanalets per centres cívics i biblioteques i contes teatralitzats. La programació l’anirem detallant conforme es vagin relevant els detalls de cada proposta.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí