Des de fa aproximadament un any, la UD Montsant de la Peira va traslladar la seva seu social de Barcelona a Badalona. Un club que als darrers 10 anys havia consolidat el seu projecte esportiu a Trinitat.
Com a qualsevol entitat social, el club que presideix Tamara Peralta va decidir començar un nou cicle a Badalona. Primer a Pomar fa dues temporades, un any després a La Salut i la propera temporada a Sant Roc.
Un projecte esportiu que no ha trobat encara estabilitat a un camp fix i ho intentarà fer el proper curs a Badalona Sud, després de l’acollida per part del Young Talent.
Quin és l’origen del UD Montsant?
L’origen del Montsant es troba a Barcelona, al Turó de la Peira. El club es va fundar fa 50 anys i aquesta és la tercera temporada que gestiono el club com a presidenta. Als darrers 10 anys, vam estar de lloguer a Trinitat. Quan hi va haver el canvi de gestió de camp, em van recomanar buscar camp a Badalona, fins i tot he vingut a viure aquí.
I a Badalona? Quins van ser els primers moviments o contactes?
Vam començar a parlar amb Pomar, però va ser la temporada de la pandèmia. Aquest segon any hem estat a Pere Gol i la propera començarem nova etapa a Badalona Sud, gràcies al senyor Diego Justicia.
Des de la primera temporada vau parlar amb l’Ajuntament?
Primer, amb el club. Nosaltres pensàvem que a Badalona hi ha concurs per a la gestió de les instal·lacions esportives, tal com succeeix a Barcelona. Jo no em queixo de pagar perquè això és normal. Jo vaig contactar amb l’Ajuntament quan vaig marxar de Pomar, però no vaig rebre cap resposta. Finalment, gràcies a un entrenador vaig poder començar la temporada a Pere Gol. Allà vam tornar a començar de zero i les relacions són complicades. El club em va dir que ho comunicaria a l’Ajuntament, però no hi ha cap comunicació perquè no hi ha convenis per poder fer-ho. Hi ha un buit legal. Si un club té hores lliures, es pot comunicar.
Com heu aconseguit jugar ara a Badalona Sud?
Em va trucar Diego Justicia, directament. Jo no volia tenir més problemes perquè a més a més estàvem al mateix grup. La idea és no marxar de Badalona. Jo visc aquí i al Montsant tenim un projecte que intentarem arrelar amb Badalona. Volem construir un camp de futbol…
Un camp de futbol?
Jo tinc una modificació del Pla Municipal del 2003, que permet la construcció d’instal·lacions esportives. A més a més, he ofert a l’Ajuntament la cessió de la meitat de la finca perquè es pugui fer ús. No ho han volgut.
Hi ha la possibilitat i la necessitat d’aquesta instal·lació esportiva. Des de l’Ajuntament, ho neguen. He estès la mà i que es pugui fer ús a nivell municipal. No hi ha ganes de fer coses. Badalona és una ciutat molt vinculada amb l’esport i no té unes instal·lacions dignes.
Quina transició espereu fer abans de la seva construcció?
Al maig vaig fer gestions per poder disposar d’hores de camp a Can Cabanyes i arrelar durant 2-3 temporades, un marge de temps per poder construir el camp de futbol. L’Ajuntament em va confirmar que tindria una petita franja disponible a Can Cabanyes. Uns dies després, ens van comunicar que no tindria disponibilitat a Can Cabanyes i hauria de marxar de Badalona, quan jo ja havia comunicat a l’FCF que jugaríem en aquest camp. En aquell moment, ens van comunicar que no podríem i va ser quan Justicia va contactar amb mi.
Amb quines dificultats us heu trobat?
Als camps de futbol, hi ha una situació que es repeteix. A vegades, qui gestiona els camps fan seus els camps. Si tinc un servei i vull que s’activi el reg, s’ha d’activar. Després, a Pere Gol teníem un horari fixat i ens volien fer canvi d’horari. Jo tinc un equip i els jugadors tenen aquest horari i no ho poden canviar per motius laborals. A partir d’aquí van començar els problemes
Quin és l’objectiu esportiu la propera temporada?
L’objectiu és l’ascens a Segona Catalana.