Al més pur estil TikTok o Instagram s’hi ha afegit un scroll infinit cap avall que permet explorar indefinidament les propostes suggerides
Des de sempre, l’app de Spotify s’ha centrat en la música, mostrant a la portada els àlbums i les llistes de reproducció que uses.
En el nou disseny, els podcasts i els audiollibres adquireixen la mateixa importància. Ara en entrar a qualsevol dels apartats (música, podcast, audiollibres, etc), es mostren elements a pantalla completa en mode autoplay, per mostrar-te una petita preview del que ofereixen.
Al més pur estil TikTok o les Stories d’Instagram s’hi ha afegit un scroll infinit cap avall que permet explorar indefinidament les propostes suggerides.
Amb aquesta nova interfície, Spotify deixa de ser una app de música, per convertir-se en una plataforma d’àudio global, on els podcasts i els audiollibres tenen la mateixa importància.
És, també, un intent clar de donar visibilitat als creadors de contingut. Que la gent descobreixi podcast i vídeo podcast que no coneix, i se subscrigui a ells.
Però no s’ha oblidat de la música. Continua experimentant amb noves funcions, com el DJ amb IA que et posarà cançons i les comentarà, com a emissora de ràdio, en funció dels teus gustos.
Més novetats
Entre les novetats, la plataforma permetrà a l’usuari ajustar la ubicació i buscar concerts a la seva zona que seran emesos en directe a través de l’aplicació.
A més, en aquest acostament cap al format audiovisual, també s’ha anunciat la nova funció Spotify Clips, que oferirà als artistes la possibilitat d’afegir vídeos de 30 segons als seus perfils per complementar les escoltes; així com l’opció Countdown Pages, amb enregistraments exclusius dels cantants abans o després del procés de creació.
Aquesta darrera funcionalitat també donarà la possibilitat als fans més fidels de guardar la data de llançament d’àlbums per avançat i fer compres anticipades de productes exclusius, que aniran des de vinils fins a roba personalitzada.
Així, l’etapa en què Spotify es dedicava únicament a la distribució musical dóna pas ara a una altra en què pretenen involucrar-se en “altres facetes”, com la venda d’entrades per a concerts en línia o la comercialització de marxandatge.