Rodríguez i la Federació Andaluza es proclamen campions d’Espanya de pesca en Caiac al Port de Badalona

    0
    99

    José Manuel Rodríguez González, de la Federació Catalana – actual campió del territori en el campionat celebrat al juny-, Víctor Sánchez Fernández- també del Club de Pesca Caiac Taurons Catalunya, els amfitrions i per tant, competint com a Federació Catalana- i el murcià Jesús Valero Ruiz, del Club de Pesca Sport Kayak, van ocupar el pòdium com a primer, segon i tercer classificat, respectivament, del IX Campionat de Pesca des de Caiac celebrat en el Port de Badalona. La peça major va anar per a David Amat, també dels Taurons, club amb seu social a Badalona. Per federacions, va guanyar l’andalusa, seguida de la catalana i de la valenciana, capitanejada per Silvia Penades, una de les dues dones que van participar en el campionat en el què van confluir 75 esportistes. La segona, Ingrid Bendek (Federació Catalana) va quedar la sisena en la classificació absoluta. Indicar que durant la competició es van produir dues desqualificacions. En general, destacar la rigorositat de la cita, en la què es van consolidar algunes normes noves i en la que es va identificar en la reunió de capitans i capitanes de selecció del dissabte 28 a la tarda que aquesta modalitat a pesar d’acomplir amb el novè campionat, encara és jove. I es que, a diferència d’altres modalitats que acullen campionats de rang estatal amb diferents tècniques, el d’Espanya de pesca des de caiac les accepta totes i per tant s’ha de matisar, concretar mides, espècies, arts, fixar distàncies, insistir en les penalitzacions…

    La cita a Badalona va convocar 10 territoris: Melilla, Balears, Euskadi, Múrcia, València, Canàries, Andalusia, Astúries i Catalunya. De Cantàbria van venir dues persones però en no arribar a quatre no comptaven com a selecció, i sí que van puntuar a títol individual.

    La pesca des de caiac és una modalitat de pesca ancestral, amb testimonis a l’Oceania, a l’Amazones i com s’ha triat en la representació gràfica del campionat, en el poble esquimal. Amb una gran evolució tecnològica, aquesta modalitat està en auge i necessita d’una bona formació esportiva -el desplaçament en el campionat es a pedals o pala-, d’un coneixement del medi i de les tècniques en les arts de pesca, i també permet, com mostra el poble esquimal, fugir de l’estacionalitat ja que es pot practicar durant tot l’any si les característiques de la mar, sobretot de l’alçada de l’onada…,ho permet. A les aigües de Badalona el matí del diumenge va ser variat. A les 8h del matí es va sortir de la rampa del moll adossat del pantalà L sense problema fins que a les 11.30h va entrar mar arrissada amb vent de garbí que va anar augmentant fins que a les 12.30h s’alçaven onades de més de 0,50 metres, fent-se complicada la navegació en caiac. Les tres embarcacions que traslladaven als jutges – Xavier Vera i Juan Miret- i a l’organització i que assistien en temes de seguretat van augmentar l’atenció en aquest moment sense que, a pesar d’algun avís d’algun participant, s’hagués de remolcar ni calgués actuar. Tothom va entrar per la bocana abans de les 13.00h pels seus propis mitjans sense problema.

    Posteriorment a la pesada, el recompte i la proclamació de campions i el lliurament de premis -que va comptar amb la presència de Rosa Trenado, regidora de Medi Ambient de Badalona, Imanol Sanz, gerent de Marina de Badalona, Francesc Estrada de la Federació Catalana i Pablo Calatayud, de l’Espanyola- es va fer la cessió dels 160 quilos de peix capturat a RAUXA, comunitat terapèutica d’addicions sense ànim de lucre que compta amb un menjador social. Evidentment, també es va informar de la relació de captures a l’administració. Destacar, per número de peces, la presència més nombrosa, per ordre, de sorells, besuc blanc, verats, pagells i lloritos.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí