Queixes sobre horaris, wifi, places i climatització de la sala d’estudi del Carme, refugi cultural amb el tancament de Can Casacuberta

    0
    108
    El col·lectiu de persones usuàries de la Sala d’estudi del Carme han fet arribat un comunicat en el que incorporen les seves preocupacions sobre aquest espai, que identifiquen com a molt valuós per a la comunitat. No només, manifesten,  és un lloc per a estudiants, sinó també per a persones de totes les edats que hi troben un ambient propici per a l’autoformació, la creació i el treball. “Hauria de poder ser un refugi climàtic per exemple ara que fa un fred intens”, asseguren.  I ens descriuen el paisatge humà de l’espai: En aquesta sala, hi ha gent gran que rescata textos del seu interès, professionals autònoms que ultimen detalls dels seus projectes i persones que aspiren a aconseguir una plaça a l’administració pública amb molt d’esforç. Hi ha molts adolescents de l’institut i d’altres centres. Abunden també universitaris. I afegeixen que cadascuna de les persones aporta una història única i una motivació personal que fa que aquest espai sigui especial.

    Davant d’aquest ús i de la disposició d’aquest espai com a equipament únic en un radi important d’espai, al centre de la ciutat, les persones usuàries denuncien:

    En primer lloc, denuncien l’incompliment d’horaris. Addueixen que  la manca de personal ha provocat canvis d’horari inesperats, dificultant la planificació de les persones usuàries. Com a fet greu a destacar, apunten que la  desaparició del dissabte a la tarda és “un gran greuge que s’afegeix a les afectacions de tancament prematur algunes tardes”.  Asseguren que fer un canvi d’ús sobtat de la sala per activitats puntuals, sense prèvia informació, és una falta de consideració per la comunitat fidel que es planifica comptant amb l’horari publicat.  Per il·lustrar la importància de l’espai, exposen que “el darrer dissabte a la tarda que va estar oberta, va comptar amb 72 personès usuàries. “Cada persona busca un entorn adequat per treballar i aprendre. Badalona ens desaten”.

    La falta de connexió a internet és una denuncia que apunten i que és reiterada. “Som a dia 10  de desembre i s’espera que el senyal Wi-Fi deixi de funcionar aviat, cosa que seria un inconvenient per a moltes persones”.   A més a més,  indiquen que el control de la temperatura és molt inadequat, que hi ha una ventilació insuficient.  Afegeixen que hi ha un 25%  menys de places disponibles en comparació amb la situació anterior a l’agost de 2024; que hi ha insuficients places amb accés a connexió elèctriques tenint en compte la demanda actual per a les persones ususàries i que s’hauria de tenir més sensibilitat en el moment de programar les activitats que se desenvolupen en l’espai adjancent perquè necessiten concentració. Com a col·lectiu interessant en potenciar i cuidar aquell entorn, aporten un pla

    Per això, ens agradaria proposar algunes accions per millorar la situació, com per exemple, garantir que hi hagi personal suficient per mantenir els horaris establerts i, si no és possible, comunicar qualsevol canvi amb prou antelació. També implementar un sistema de climatització eficient a la sala i millorar la ventilació, recuperar les places que hi havia disponibles abans d’agost i valorar-ne una ampliació, posar més endolls per incrementar el nombre de llocs  a connexió elèctrica, i sobretot,  assegurar una connexió suficient, estable i fiable a internet tots els dies del mes (tenint en compte també que en aquest espai es cursen estudis de batxillerats de l’institut la Riera). També demanen que es vetlli perquè les activitats permeses a l’àrea contigua siguin compatibles amb l’ambient d’estudi i concentració necessari a la sala. Es posen a disposició per poder interlocutar amb algun representant de l’administració per millorar aquest servei, força essencial en aquest territori donat que un dels equipaments que podria acollir part d’aquestes activitats, la Biblioteca de Can Casacuberta, està tancada per reformes.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí