Què és viu en una trobada d’escoles de rugbi?

    0
    96
    DSC_0141.JPG

    14/11/2016 – El Rugby Badalona organitza un dia de competició dedicat a les categories formatives de menys edat i aglutina a més de 350 persones a Paco Águila.

     

    Són els més petits, però també tenen dret a aprendre i evolucionar mitjançant la competició. Com en qualsevol esport de contacte, els jugadors d’edats menys avançades han d’anar-se introduint en la dinàmica del xoc i perdre la por.

     

    És per això que, en el cas del rugbi, les trobades entre les escoles formatives dels diferents clubs del panorama català suposen una enorme oportunitat d’aprenentatge pels jugadors i jugadores que tot just comencen.

     

    Dissabte passat, les pistes Paco Águila acollirien un esdeveniment d’aquestes característiques, dirigit a les categories sub6, sub8, sub10 i sub12. El Rugby Badalona, com a entitat amfitriona, el Club Rugby Sitges, els Spartans de Granollers i el Catalunya Central (escola amb nens del Vic i del Manresa) es trobarien a la nostra ciutat per gaudir d’una matinal d’esport i diversió.

     

    “Les trobades són molt importants perquè permeten als més petits poder competir. Normalment, aquests nens i nenes no poden disputar lligues regulars. L’objectiu és organitzar un dia de rugbi entre diferents clubs”, destacava Carles Capdevila, president dels Taurons.

     

    Segons el màxim responsable del Rugby Badalona, les trobades entre escoles s’intenten organitzar “mínim un cop al mes”, buscant dotar d’una certa continuïtat la seva celebració. En el cas del Rugby Badalona, per exemple, l’entitat es desplaçarà a Vic o Manresa a finals de novembre com a club convidat i en tornarà a organitzar una altra a Paco Águila el 10 de desembre.

     

    “El format és jugar tots contra tots. En funció de les categories es disposa d’unes dimensions de camp concretes. Simultániament podem disputar tres partits alhora”, exposava el president del club badaloní.

     

    Una jornada de club

     

    En les trobades, els nens i nenes que juguen no són els únics protagonistes. El Rugby Badalona mobilitza membres de les categories inferiors i de les plantilles sènior per actuar d’àrbitres o, simplement, perquè els més petits vegin que els grans els van a veure quan ells són els protagonistes dins del terreny de joc.

     

    “Aquesta també és una forma de fer club i d’establir lligams entre l’escola de rugbi i la resta d’equips. Per nosaltres l’escola és primordial i sempre demanem als més grans que vinguin a donar suport a les trobades”, assegurava Soldevila.

     

    Sense anar més lluny, el passat dissabte més de 350 persones van passar tot un matí a Paco Águila, veient nombrosos partits de categories formatives. Tenint en compte que potenciar les escoles de rugbi és una tasca difícil i que s’ha d’estar constantment en contacte amb els centres educatius per aconseguir oportunitats de captació de nens, actes com les trobades aporten dinamisme als planters de totes les entitats catalanes.

     

    “És complicat potenciar l’escola per la dificultat que implica aconseguir que els nens i nenes més petits s’enganxin a aquest esport. S’ha de picar pedra, ja que al nostre país hi ha molt poca cultura de rugbi. Per desconeixença, quan un pare escolta al seu fill dient que vol jugar a rugbi, el primer que intenta és treure-li la idea del cap”, lamentava el president dels Taurons. Malgrat les dificultats, el Rugby Badalona continuarà lluitant.