Una quinzena de famílies residents al Bosc d’en Vilaró, urbanització que pertany a Badalona (20%) i a Montcada (80%) situada a la Serralada de Marina, han rebut notificacions judicials conforme han estat activats els expedients d’enderroc de les seves cases. A més, aquests enderrocs els haurien de pagar directament els veïns i veïnes afectats. De moment, les notificacions enviades han estat per part de l’ajuntament de Montcada en llars situades dins del seu terme municipal, però entre els primers afectats hi ha persones de Badalona que van canviar de residència des de la nostra ciutat cap a la urbanització.
Recordem que al Bosc d’en Vilaró hi viuen un total de 300 famílies que poden estar afectades amb la mateixa situació; prop de 1.000 persones que acumulen dècades de vida en llars que, en el seu dia, es van edificar sobre zona forestal no edificable amb la connivència de les administracions públiques. Des dels anys 60, data en la qual es van aixecar les primeres parets d’habitatges en aquesta ja consolidada zona residencial, la classe política va prometre la comunitat de veïns que la seva situació s’acabaria legalitzant.
Des de l’aplicació, el 1976, del Pla General Metropolità, ningú ha mogut fitxa des de l’administració per solucionar un panorama que ara s’ha acabat de complicar. S’ha mirat cap a una altra banda, deixant que la urbanització continués creixent. El més greu, però, és que els enderrocaments de les cases hauran d’anar a càrrec dels propis afectats. Alguns veïns, per exemple, han rebut l’avís d’un pagament de més de 7.000 euros en concepte de les despeses que pugui generar l’execució del desnonament i l’enderroc.
Paguen impostos
Una de les qüestions que més indigna el veïnat del Bosc d’en Vilaró és com l’administració els considera “il·legals”, però a la vegada els fa tributar. Des de l’AAVV s’afirma que s’estan produint embargaments dels comptes corrents d’alguns veïns que es neguen a executar les ordres de demolició i que l’administració els té descuidats pel que fa al manteniment de carreteres i la instal·lació de fibra òptica.
Cal recordar, a més, que els veïns de la urbanització ja paguen una quota anual de 180 euros per fer front a les despeses de manteniment que els Ajuntaments no assumeixen, per considerar “il·legal” la zona residencial. En els pròxims dies, els afectats s’han de reunir amb la Generalitat per tractar el cas.
Gracias Bernat por dar luz a nuestra situación,yo tengo una ipoteca de más de 60.000 euros,sin agua potable por culpa del ayuntamiento de Montcada que no da permisos para abrir la calle y eso que tengo pagado el enganche y el contador a aguas de Barcelona,y un Nieto que tiene una discapacidad del84 por ciento.surrealista, gracias y un saludo fraternal.