Òmnium proposa un estiu més amb música als badius i cinema a la fresca

    0
    120
    omnium.jpg

    01/06/2013 – L'entitat cultural proposa a Badalona la segona edició del Cicle de Concerts als Badius i pel·lícules en català al Donzella Beach, dins el marc del projecte 'Òmnium de nit'.

    Després de l’èxit de públic i crítica de l’any passat, Òmnium Badalona - Barcelonès Nord organitza el II Cicle de Concerts als Badius, uns actes que combinen bona música amb segell badaloní en un marc immillorable com són badius privats de diverses cases de la ciutat que s’obriran al públic de manera excepcional. El cicle, que en aquesta segona edició manté el format eclèctic, inclourà cançó mediterrània, pop-rock i concert de piano. Aquest cicle s’emmarca dins la programació d’estiu de l’entitat,  ‘Òmnium de nit’, que també inclourà cinema en català a la fresca i gratuït al Donzella Beach els quatre primers dimecres de mes.

    Per tal de respectar l’aforament màxim dels Badius cal reserva prèvia per als concerts, pels quals s’establirà un donatiu de 5 euros per a socis i 8 euros per a persones no sòcies.

    El president de l’entitat al Barcelonès Nord, Marcel Mauri, afirma que “després de la bona acollida que va tenir el cicle l’any passat, aquest any hem volgut seguir posant en valor en el talent dels intèrprets locals alhora que donem a conèixer patrimoni local com són els badius’. Mauri afegeix que “en uns moments molt difícils per a la societat en general on minva molt l’oferta cultural, l’entitat fa l’esforç d’oferir a la ciutat una programació cultural durant les nits d’estiu”, també per “complementar part de l’oferta cultural que l’Ajuntament ha deixat de fer (com el cinema a la fresca) en el període d’estiu”.

    El primer concert tindrà lloc el proper 2 de juliol a les 21:30h i comptarà amb El Buscavides que és, de fet, la veterana banda badalonina de pop-rock ‘El Gordo de Minnesota’ quan juga a no ser El Gordo de Minnesota. Va estrenar-se l’any 2007, just deu anys després del naixement d’aquella banda i, quan les circumstàncies ho han permès o ho han suggerit, s’ha anat deixant veure en diferents ocasions. Aquest cop el joc els porta a presentar un repertori acústic i eclèctic format tant pels seus temes en català (els que es van escriure originàriament en aquesta llengua i els que s’han traduït per l’ocasió extrets dels seus treballs 20:02 i Pirata del Maresme), així com per un grapat de versions de cançons d’altres que es troben entre les preferides dels seus integrants. Amb veus, baix, guitarra i una petita bateria interpretaran algunes d’aquestes cançons i en reinterpretaran d’altres.

     

    El segon concert, dimarts 9 de juliol, anirà a càrrec del pianista Ramon Borrell. Graduat en piano i teoria de l’armonia pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, ha centrat la seva carrera al piano, com a músic de diversos grups i de la formació Quatre Gats. A més, també és punxadiscos. El repertori del concert anirà des de pel·lícules com Love Story, DrZhivago o Si yo fuera rico a clàssics com Suite Iberia d’Albéniz-Mallorca, Chopin, Valeses de Statuss, Mozart o Bethoven. A més també oferirà clàssics catalans com sardanes com la Puntaire, la Santa Espina o temes com l’Hereu Mariner, el Russinyol o el Cant de la Senyera.

    El cicle clourà el dimarts 16 de juliol a les 21:30 hores amb un concert dedicat a la cançó Mediterrània amb la veu d’Odile Arqué i Esteban R. Vélez a la guitarra.

     

    Cinema vora el mar

    L’entitat cultural complementa el cicle “Òmnium de Nit” amb projeccions de cinema a l’aire lliure al Donzella Beach. Obertes a tothom però amb aforament limitat, pretenen posar en valor la indústria audiovisual catalana i fomentar espais de consum de cultura en llengua catalana. La primera d’elles tindrà lloc el proper dia 3, a les 21.45h. Serà  Els nens salvatges, dirigida per Patricia Ferreira i protagonitzada per l'Àlex Monner. Àlex, Gabi i Oki són tres adolescents que viuen en una gran ciutat. Són uns desconeguts per als seus pares, professors i per a ells mateixos. El seu aïllament emocional, dut a l’extrem, tindrà conseqüències inesperades que sacsejaran la societat.

     

    La segona projecció, que tindrà lloc el 10 de juliol també a tres quarts de deu de la nit, serà el clàssic de Dagoll Dagom Mar i cel, estrenada el 1988 i basada en l'obra d'Àngel Guimerà. Es tracta d'un relat sobre l'amor tràgic de Blanca, una noia cristiana, i Saïd, un corsari morisc, en un vaixell perdut enmig de la Mediterrània. És un espectacle de lluita entre dos mons, dues cultures irreconciliables i és també una bella història d'amor que la intransigència torna tràgica; és una història d'incomprensió situada en el segle XVII que per desgràcia té innombrables paral·lelismes amb el món en què vivim.

    El tercer film que s’oferirà és Mil cretins , adaptació cinematogràfica de Ventura Pons del llibre de Quim Monzó. La projecció serà el 17 de juliol. Quinze històries, contemporànies i algunes històriques, basades en relats de Monzó, on, en clau d’humor i amb valentia, es passa comptes amb el dolor, la vellesa, la mort i l’amor però sobretot amb l’estupidesa humana, sense concessions, mirant a la cara el difícil equilibri entre vida i misèria humana.

    El cicle es tancarà el 24 de juliol amb la pel·lícula Bruc basada en la llegenda del Timbaler del Bruc i dirigida per Daniel Benmayor. La pel·lícula s'inicia quan l'exèrcit napoleònic s'enfronta a la seva primera derrota provocada pel Timbaler del Bruc, un jove que amb el seu timbal espantà les tropes franceses. Quan Napoleó Bonaparte se n'assabenta, encarrega a Alain Maraval, capità dels hússars de la Guàrdia Imperial, la missió de capturar i decapitar el timbaler. El capità reuneix els seus homes i s'inicia la recerca.