Més de 31.000 alumnes a punt per tornar a omplir les escoles de Badalona

    0
    111
    DSCF6049.JPG

    09/09/2016 – S’incorporen quatre grups d’ESO, un de 1r de Primària i es perden dos P3 a la pública i tres concerts de P3 a la concertada; les escoles bressol omplen el 100% de les places.

    Aquest dijous, l'Escola Progrés es convertia en l'escenari de l'estrena del curs escolar 2016-2017, una jornada adreçada especialment al professorat i als equips directius del centres educatius de la ciutat, des de l’escola bressol fins a la universitat. A més de la inauguració, les xerrades i ponències de convidats, la sessió va comptar amb una fira de serveis, projectes i materials didàctics, amb presència de diferents departaments, institucions i centres de la ciudad.

     

    El proper dilluns, no obstant, tindrà lloc l'autèntica estrena. La dels retrobaments, corredisses, plors i nervis. Uns 31.700 alumnes, 21.500 d'educació infantil i primària, 9.600 de secundària i 600 d'escoles bressol, creuaran les portes de les desenes de centres escolars de la ciutat: 34 escoles públiques i 24 concertades on s'imparteix educació Infantil i Primària; 12 instituts públics i 20 concertats i tres centres d'educació especial.

     

    La desaparició o modificació de grups arreu de la ciutat ha trastocat menys la comunitat educativa local que altres anys. El balanç és moderat i, de fet, a Secundària, les xifres són positives. Els instituts han sumat quatre grups d'ESO a diferents barris, concretament els IES Barres i Ones, Eugeni D'Ors i Júlia Minguell, tots tres molt propers a la zona de Llefià-Sant Roc, i l'Isaac Albèniz de Bufalà, que ja suma cinc línies per ser l'institut de referència de tota la zona Casagemes-Canyadó. D'altra banda, cal recordar el canvi de grup entre La Pineda i el Pau Casals, dos centres de la mateixa àrea per equilibrar el nombre de places entre barris.

     

    L'escola Alexandre Galí de La Salut tindrà un grup més de 1r de Primària, mentre que el Feliu i Vegués i el Baldomer Solà perden una classe de P3, atès que no han arribat al mínim necessari per mantenir dues línies tot i començar la preinscripció sense reduccions. També en P3, Maristes perd el concert d'una línia, i conserva dos grups, mentre que López Torrejón i Boix perden el finançament públic de l'única que tenien.

     

    100% d'ocupació a les escoles bressol

     

    Una altra de les xifres positives amb les que s'encaren aquest nou curs és l'ocupació de les escoles bressol. El 100% de les places municipals han estat sol·licitades i la xarxa funcionarà a ple rendiment gràcies a la nova tarificació social. La regidora d'Educació, Laia Sabater, explica que el nou sistema ha permès que totes les famílies sabessin quant havien de pagar i si disposaven o no de beca el mes de juliol, el que ha permès que moltes afrontin la inscripció amb la seguretat de l'ajuda pública. Sabater assegura que entre un 80 i un 85% de les famílies paguen enguany menys del preu base que havien de sufragar els darrers anys.

     

    Canyadó i Casagemes noten la manca de places

     

    Com ve succeint els darrers anys, la zona escolar 6, la que conformen els barris de Canyadó, Casagemes i Manresà, ha tornat a patir la manca de places escolars públiques de la que la comunitat educativa es queixa des de fa temps. Les convocatòries de l'Artur Martorell i el Lola Anglada han quedat petites, tot i que finalment s'ha pogut reubicar tota la demanda. “Es nota molt la falta de places de primària públiques”, lamenta Laia Sabater.

     

    Estudis tècnics en marxa al Lola Anglada

     

    La responsable d'Educació explica que Infraestructures de la Generalitat ha dut a terme aquest estiu les primeres visites a l'antic edifici del Lola Anglada, a Canyadó, per realitzar els estudis inicials del seu estat i es troben analitzant i calculant hipotètics costos d'una rehabilitació per convertir-lo en un centre de secundària amb tres linies de base. Tot i que la licitació del projecte encara resta pendent, de moment res sembla apuntar que l'aprofitament de l'antiga escola no pugui ser una realitat en un futur.

     

    La 3a planta de La Llauna, en obres

     

    La Junta de Govern Local va aprovar a finals de juliol la llicència d’obres per a la reforma de l’Institut La Llauna, que farà possible adequar aquest centre de secundària a les necessitats d’escolarització actuals. El projecte d’adequació del centre preveu una reforma integral de tota la planta tercera, actualment en desús, per ubicar-hi aules. També es construiran dues noves escales d’accés entre plantes i es farà una petita reforma a la planta baixa. La superfície total reformada és de 1.536 m2 construïts. L’import d’adjudicació de l’obra és d’1.430.132,96 euros. Després de mesos esperant els informes dels Bombers, els treballs per fi van poder començar a principis d'agost.

     

    Llums LED al Salvador Espriu

     

    Pràcticament tots els centres públics de la ciutat han aprofitat els mesos d'estiu per fer actuacions, reparacions i petites obres necessàries, moltes d'elles vinculades al manteniment. Els treballs més destacats s'han produït a l'escola Salvador Espriu de Morera, on s'ha dut a terme un canvi en la il·luminació de l'equipament i tot el centre funciona ara amb llums LED. L'actuació respon a la filosofia de basar totes les obres d'edificis públics en l'eficiència energètica per estalviar en consum.