Més de 300 alumnes participen d’un programa de reciclatge tecnològic

    0
    115
    Reciclatge bus.jpg

    28/05/2014 – L’aula mòbil “Escola de Reciclatge” es va instal·lar ahir, dimarts, i continuarà durant tota la jornada d’avui, dimecres, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, just davant de l’antic edifici de Correus.

    L’aula mòbil “Escola de Reciclatge” es va instal·lar ahir, dimarts, i continuarà durant tota la jornada d’avui, dimecres, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, just davant de l’antic edifici de Correus. “Escola de Reciclatge” és un programa d’educació ambiental d’àmbit estatal que explica la gestió que es fa dels residus d’aparells elèctrics i electrònics (bombetes, piles, mòbils i consoles) i que va adreçat a alumnes del cicle superior d’Educació Primària i del primer cicle de l’ESO.

     

    Es tracta d’una activitat gratuïta que es porta a terme en una aula mòbil de 120 metres quadrats ubicada a l’interior d’un camió tipus tràiler. A l’aula, l’alumnat compta amb pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel·lícula d’animació en 3D. Mitjançant les activitats que s’hi ofereixen, els alumnes realitzen un recorregut interactiu on aprenen com reciclar les bombetes, piles, mòbils, ordinadors, joguines i petits electrodomèstics. També veuen de manera molt clara els beneficis que això comporta per al medi ambient.

     

    Les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, ambdues dedicades a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, com piles i bateries usades, són les promotores del projecte educatiu “Escola de Reciclatge”. També hi participen la plataforma mediambiental Recyclia, que lidera a Espanya la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics, i AMBILAMP, l’Associació per al Reciclatge de Làmpades i Lluminàries, que recull bombetes de baix consum, fluorescents, làmpades de descàrrega, leds retrofit i lluminàries.

     

    Les escoles que participaran en les activitats de l’aula són l’IES Pompeu Fabra, l’Escola Lestonnac, l’Escola López Torrejón i l’Institut Secció Badalona. En total, 350 alumnes hi prenen part durant els dos dies.

     

    La resta de centres educatius de la ciutat poden accedir a una plataforma d’aprenentatge en línia a partir de la qual el professorat tindrà un fàcil accés a tota la documentació per traslladar-la a l’alumnat. L’enllaç és: www.escueladereciclaje.com/aula. Cada escola que es registri en la plataforma i completi l’itinerari formatiu participarà en el sorteig d’una pissarra electrònica.