L’oposició endega les negociacions pel canvi de govern sense parlar de l’alcaldia

    0
    111
    reunio.JPG

    13/03/2013 – Els tres grups van mantenir una primera reunió valorada molt positivament però en la què no es van tractar les qüestions on poden sorgir discrepàncies, com són la configuració de l'executiu i el seu futur líder.

    PSC, CiU i ICV-EUiA van endegar ahir al matí les negociacions formals per tirar endavant una moció de censura que aparti a Garcia Albiol i al PP del govern de la ciutat. Durant més d’una hora, els presidents dels tres grups municipals i les seves comitives es van asseure per establir el primer contacte, que, en general, van valorar “molt positivament”.

     

    Si bé és cert que les sensacions a la sortida eren més bones del què es podrien haver esperat, també ho és que les qüestions més difícils de tractar i consensuar no van sortir a la palestra. La sessió d’ahir va servir per posar en comú el diagnòstic que l’oposició fa de l’actual situació “d’emergència” política i social de Badalona i del canvi que s’ha de produir, elements que “uneixen” als tres grups.

     

    Les converses d’ahir no van entrar en el terreny de l’Alcaldia. Tant PSC com ICV-EUiA insistien en què encara no és moment de parlar de càrrecs i que, primer, en properes reunions, s’ha de tractar en profunditat el programa d’un govern alternatiu. CiU, per la seva banda, explicava que manté la seva postura de nombrar alcalde a algun regidor que no sigui cap de llista, però que no es va parlar ni d’aquesta ni de cap altre proposta socialista o ecosocialista. El líder nacionalista, Ferran Falcó, va admetre que la configuració del nou govern i el seu cap visible podrien ser el principal escull a superar en aquestes negociacions. “Quan comencem a mirar les propostes, veurem si això pot tirar endavant”.

     

    Falcó esclaria ahir que la federació local prefereix una estructura de govern “no clàssica”, amb un alcalde “de transició” i poc presidencialista que delegui responsabilitats en altres membres de l’executiu. Com ja dèiem la passada setmana, tot apunta a que l’aposta convergent serà Mercè Rius, que, com a dada anecdòtica, ahir ocupava la cadira de la cap de taula durant la primera negociació.

     

    Aquesta mateixa setmana hi haurà una segona trobada, on començaran a parlar de forma més concreta d’actuacions i propostes. La tònica general, segons afirmaven ahir els líders de cada grup, serà de discreció fins que el vaixell no arribi a bon port. O simplement arribi a port. Saben que les diferències sorgiran en les següents reunions, però l’oposició assegura que “hi ha voluntat d’acord” i es pot “aconseguir”. No es posen data límit, però coincideixen en què s’ha d’allargar el menor temps possible i, en cas que es materialitzés l’acord, hauria de ser abans del maig.