01/06/2016 – L’AVV de Sant Antoni engega una enquesta per conèixer les prioritats de la ciutadania pel que fa a neteja, seguretat, obres, carrers, transport públic i comerç.
El govern municipal presentarà la setmana vinent el procés participatiu que desembocarà en l’elaboració del Pla d’Acció Municipal del present mandat i, uns dies abans, el barri de Llefià ja ha començat a lliurar la batalla pel seu compte. L’Associació de Veïns de Sant Antoni de Llefià ha engegat una enquesta entre els seus ciutadans i ciutadanes per fer una diagnosi del seu espai públic, saber quines són les prioritats per al veïnat i poder plantejar solucions que comptin amb recolzament global.
Amb aquest objectiu, l’entitat ha llançat ja una enquesta, oberta a tothom, que es pot dur a terme a través d’Internet, a la pàgina web de l’associació (https://llefia.org/blog/avvsantantoni/), així com de forma presencial. Existeixen quatre punts físics on qualsevol veí pot recollir una enquesta, omplir-la i tornar-la amb la seva opinió, com són el centre cívic de la Torre Mena, la seu veïnal de Sant Antoni, el club de petanca de Trafalgar i un comerç de Pérez Galdós –a la web hi podreu trobar horaris i direccions-.
No obstant, la iniciativa, que fins ara ha recollit més de 200 opinions en unes dues setmanes, s’intensificarà amb motiu de les festes del barri i de les celebracions escolars de final de curs. Les entitats implicades faran un treball de camp més extensiu i enquestaran veïns i veïnes a peu de carrer mateix. En un barri d’uns 15.000 habitants, el segon més poblat del municipi per darrera de La Salut, i on les fronteres amb la resta del districte són quasi inexistents, l’AVV no es marca cap xifra com a objectiu.
El llistat de preguntes planteja qüestions sobre la il·luminació, l’accessibilitat i adequació de les voreres i calçades dels carrers; la inseguretat; els elements del mobiliari urbà; el transport públic que connecta el barri amb la resta de la ciutat, els comerços, la neteja i la recollida de residus. També es pregunta per actuacions concretes, com la possible remodelació de la plaça de Trafalgar.
Es tracta d’una fase de diagnosi que compta amb la col·laboració d’AMPAs escolars, entitats culturals, la regidoria de districte i altres associacions. Des de l’AVV Sant Antoni expliquen que es tracta d’una iniciativa que planegen des de principis d’any i que ara coincidirà amb l’inici del PAM. Tot i que no deslliguen la seva iniciativa del procés participatiu de la ciutat, sí afirmen voler anar una mica més enllà i realitzar l’anàlisi més completa possible, que també podrà contribuir al Pla d’Acció i a la participació de les inversions.