L’hort social de Can Barriga produeix i destina 700kg d’aliments a entitats socials

    0
    97
    Horts Can Barriga 1.jpg

    30/09/2014 – El projecte va ser impulsat el mes de març des de l'Ajuntament com a eina per millorar la qualitat de vida de les persones en risc d'exclusió social.

    El projecte d’hort social que s’ha desenvolupat des del passat mes de març a la finca municipal de Can Barriga, al barri de Bufalà, ha produït al voltant de 1.000 quilos de fruita i verdura. El 70% per cent d’aquesta producció ha estat donada, entre d’altres entitats, a Càritas Badalona i a l’Associació Social Amics del Gorg Mar, receptora del Banc d’Aliments.

     

    Aquest projecte d’hort social, que ha estat impulsat des de l’Àrea de Serveis Socials i Salut i l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, ha plantejat fer de l’hort d’aquesta finca, on hi ha ubicada l’Escola d’Educació Especial de Can Barriga, una eina per millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

     

    La iniciativa municipal ha servit per crear un espai –l’hort social– amb un filosofia de treball comunitari per construir una xarxa de col·laboració entre tècnics municipals, entitats i persones del barri amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del territori. El mitjà per aconseguir aquests objectius ha estat la gestió d’aquest hort social, on s’han respectat sempre les bases de l’agricultura ecològica.

     

    El projecte pilot d’hort social a Can Barriga ha estat gestionat pels Plans de desenvolupament comunitari de Badalona amb la participació d’entitats com l’Associació de Veïns de Bufalà, Cointegra, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Barcelonès Nord i persones en situació d’atur. El projecte ha tingut dues fases. A la primera es van desenvolupar aspectes teòrics del projecte, així com intercanvis d’experiències amb altres col·lectius de Badalona i visites a l’hort. La segona fase va consistir en el conreu de la terra. Concretament, els productes que s’han lliurat a les entitats badalonines han estat enciams, bledes i espinacs.

     

    A més, un total de 160 infants i joves, procedents del cicle mitjà de primària d’una escola de la ciutat i de dos casals d’estiu han participat en les jornades d’educació ambiental organitzades pels participants del projecte d’hort social.