L’Escola del Mar fa un repàs a la història del patí de vela

    0
    95

    29/10/2012 – Es tracta d'una exposició itinerant que es podrà visitar fins el 25 de novembre i que mostra la vida i trets d'aquesta embarcació tan badalonina.

    L’Escola del Mar-Centre d’Estudis Marins de Badalona acull des d’ahir i fins al 25 de novembre l’exposició ‘Patins de Vela’, realitzada pel Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona. La mostra permet conèixer la història d’aquesta embarcació tan vinculada a Badalona ja que va ser a la nostra ciutat on va sortir el patí de vela tal i com el coneixem avui. També explica com tots els seus processos de construcció.

     

    Es tracta d’una exposició intinerant que ja s’ha pogut visitar a Sant Pol de Mar, Palamós, Barcelona, Torredembarra i Vilanova i la Geltrú. A Badalona es podrà veure a la seu de l’Escola del Mar, ubicada a la Rambla, número 37. De dilluns a divendres, l’horari de l’exposició serà de les 11 hores a les 14 hores i l’entrada serà pel carrer de Santa Madrona. Els diumenges funcionarà amb el mateix horari, però l’entrada es farà per la Rambla i a més també es podrà visitar l’aquàrium.

     

    El patí de vela, també anomenat patí català, és un vaixell de vela lleugera. Va néixer als clubs de natació del Barcelonès ara fa gairebé 80 anys. El prototip que finalment es va adoptar com a únic per a tots els patins va ser el creat pels germans Mongé de Badalona.

     

    La seva característica principal és que no té orsa ni timó. L’absència d’aquests elements, en principi tan imprescindibles per a la navegació, fa que sigui una embarcació singular. El patí de vela català és conegut a nivell mundial. Concretament, en aquests moments s’exporta a Bèlgica, Holanda, Alemanya i França. Es calcula que ens aquests moments hi ha a tot el món uns 2.450 patins de vela matriculats.