Les Tres Xemeneies es converteixen en un pessebre submarí i solidari

    0
    190
    IMG_5654.JPG

    22/12/2017 – Saita Diving ha fabricat un portal del pessebre amb ampolles d’aire en desús.

    La costa del Barcelonès Nord disposa aquest Nadal d'un pessebre ben curiós i carregat de simbolisme metropolità. Es tracta de la tradicional escenificació del naixement de Jesús adaptada a un portal ancorat en les Tres Xemeneies, amb espai inclòs per als animals i els Reis Mags. Un Pessebre que, a més, ha estat submergit a la platja, sota les xemeneies autèntiques.

     

    Saita Diving ha estat l'associació responsable d'aquesta iniciativa. Una entitat sense ànim de lucre amb cinc anys de vida que es dedica a portar el submarinisme a aquelles persones que normalment no ho tenen al seu abast, com per exemple joves en risc d'exclusió social. Intensament involucrat amb col·lectius de SantAdrià, van proposar a l'Ajuntament dur a terme aquest Pessebre submarí.

     

    Els submarinistes han aportat les ampolles d'aire que ja no estan en ús i les han convertit en tres xemeneies amb un portal a la base, en els quals es poden veure als animals, els Reis Mags, Jesús, María i José. Fa uns dies van dur a terme la immersió per plantar les xemeneies en el fons del mar. Una vegada allà, van immortalitzar el moment i van tornar a treure-ho. El nostre fons marí ja té bastants problemes de residus i brutícia com per afegir més. Ara l'Ajuntament les té a la seva disposició per exposar-les o fer amb elles el que crea”, explica Vicente, un dels responsables de Saita Diving. 

     

    La col·laboració amb l'administració local és permanent, tant en aquesta iniciativa com en unes altres que volen desenvolupar. “El nou escull entre Badalona i Sant Adrià és un bon lloc on poder fer excursions amb joves. També ens agradaria enfonsar un vaixell, encara que ja ens han dit que és complicat…”, riu Vicente. Ja han teixit activitats amb entitats del territori, als quals els han ofert batejos de submarinisme gratuïts.

     

    Saita porta en funcionament cinc anys, des que s'engeguessin gairebé com un “club familiar”. “No volíem muntar una empresa, i una associació per acostar el bussejo a gent que no l'hi pot permetre era interessant”, explica el portaveu. A força de voluntariat i d'implicació, un grup de persones va començar a impulsar el projecte en el seu temps lliure i amb el seu material.

     

    Ara, quan són prop d'una trentena de socis, encara que l'equip tècnic és més reduït, volen imprimir serietat a l'entitat i tenir un rèdit econòmic que permeti reinvertir, comprar nous equips i remunerar mínimament a les persones que s'impliquen molt.