Les conseqüències dels nostres actes a les xarxes socials

    1
    361

    Tan important és parlar de la situació política actual de la ciutat de Badalona com destacar alguns fets que passen al voltant de les nostres vides i generen una forta repercussió en l’opinió pública.

    Fa 5 anys, Verónica, treballadora a Iveco des de 2006, va gravar un vídeo de contingut sexual amb el que era la seva parella en aquell moment. Anys després, va formar una familia i va tenir 2 fills. Aquell vídeo es va difondre per gran part de la plantilla i Verònica és sotmesa a diferents tipus de comentaris.

    El passat dissabte, Verónica es va suïcidar.

    Fins a quin punt les xarxes socials suposen un avenç en la nostra societat?

    En l’actualitat, amb l’anomenada “revolució digital”, és molt fàcil fer difusió de qualsevol tipus de continguts. Ja no som simples espectadors, ara interactuem amb les xarxes i som capaços de generar onades de compliments o de crítiques cap a algú en només dos clicks.

    De la mateixa manera, ja no ens conformem en viure tot el que ens envolta en primera persona; ara ho gravem, i ho fem perquè volem compartir-ho, necessitem demostrar al
    món què és allò que ens envolta.

    Sabem quan parar?

    El cas de la Verònica és la resposta a aquesta pregunta: no coneixem límits a l’hora de difondre el que ens arriba a les nostres mans.

    Molts de vosaltres recordeu les imatges que han circulat de menors d’edat realitzant un ball en el qual es mostra a les noies com un objecte sexual en una discoteca badalonina. Realment no som conscients de tot el mal que podem causar en uns instants i no pensem en les conseqüències dels nostres actes. El perill de les xarxes socials està a l’abast de tothom des d’edats cada vegada més primerenques.

    Cal educar i visibilitzar aquest mal per tal que el respecte formi part del nostre dia a dia.

    1 COMENTARI

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí