07/04/2016 – El president, Júlio Rodríguez, exigeix que al govern que mogui fitxa per formalitzar un nou conveni que reguli el panorama futbolístic de Badalona.
L’adéu de Miguel Ángel Sánchez (CF Badalona) i la formació d’una nova junta no ha modificat les preocupacions de l’Associació de Clubs de Futbol de Badalona. Segons ens relata Júlio Rodríguez, nou president de l’organisme que integra el conjunt de clubs de la ciutat, els governants no estan fent bé la seva feina.
“Fa molts anys que mantenim el mateix conveni. El passat setembre, l’alcaldessa es va comprometre a tenir enllestit el nou a principis d’any, però ja som a l’abril i encara no tenim res”, lamentava el president de l’Associació a aquest diari.
Amb els fronts oberts amb el FIATC Joventut i el CF Badalona sense solucionar, el govern se li planteja una nova problemàtica. El futbol modest i formatiu de la ciutat demana més atenció i solucions pels seus problemes. És per això que des de l’Associació de Clubs s’ha enviat una carta a Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, i a María Gallardo, regidora d’esports.
“Només demanem a l’Ajuntament un esborrany del nou conveni perquè tots els representants de l’associació el puguem discutir i estudiar. Tenim la sensació que els tècnics d’esports no fan res”, exposava Júlio Rodríguez.
Els presidents de les diferents entitats badalonines dedicades al futbol s’han posat d’acord: volen un conveni global que reguli tota l’activitat dels clubs del municipi. “Ara cada club funciona amb el seu conveni, però nosaltres busquem un conveni marc”, detallava Rodríguez.
Segons trasllada el president de l’Associació, els tècnics de l’Ajuntament han rebut un esborrany amb diferents propostes i canvis. Els clubs s’ofereixen a fer-se càrrec de totes les despeses de “petit manteniment” que s’hagin d’efectuar als camps de futbol, sempre que el Consistori segueixi ocupant-se de les grans partides.
Aquest, però, no és l’article principal que l’Associació demana. Els clubs voldrien fer un pas endavant en la regulació dels bars situats a cada camp de la ciutat, instaurant el següent sistema de funcionament i adjudicació.
“Si es fa una subhasta pública normal pot venir una empresa privada i adquirir tots els bars dels camps”, explicava Júlio Rodríguez. Per aquest motiu, les entitats esportives proposen que cada local sigui revisat pels tècnics municipals i que aquests redactin informes acurats sobre les reformes que cada bar haurà d’efectuar per tal de comptar amb el pertinent permís d’obertura.
“La despesa d’aquestes reformes les abonarà la persona que agafi el local, sigui del mateix club del camp o un llogat buscat per l’entitat. Tothom haurà d’estar donat d’alta com a autònom. Volem estar dins de la legalitat i que no hi hagi problemes”, explicava Rodríguez.
En el repartiment de les subvencions públiques, l’Associació de Clubs també demana canvis. L’organisme que agrupa tots els clubs de la ciutat vol tenir poder de decisió a l’hora de fer el repartiment de recursos, mitjançant un gran acord entre els presidents dels clubs.
Per acabar, els busca que aquest nou conveni marc sigui de llarga durada i que no s’hagi de renovar any a any. D’aquesta manera, segons expliquen des de l’Associació, “si una persona ha de fer una gran inversió per quedar-se amb un bar la podrà amortitzar amb el temps”.
El desig de tots els presidents dels clubs de futbol badalonins seria poder començar la pròxima temporada amb el nou conveni ja en actiu, fita que veuen difícil donada la lentitud del procés.
“Representem a milers de persones de Badalona, entre jugadors, famílies i aficionats. Això ho ha de tenir present l’Ajuntament”, adverteix un Júlio Sánchez que anuncia accions de protesta si el govern no els fa cas.