La Penya paga el naufragi del segon quart (86-74)

0
    47
    Alen Omic, el millor a Kazan. / Foto: UNICS Kazan

Segona derrota a l’Eurocup del Joventut, que no ha tingut opció a la pista d’un dels favorits del torneig, l’UNICS Kazan rus (86-74). Un desastrós segon quart ha marcat completament el desenllaç del partit, on s’ha vist una Penya sense esma que s’ha oblidat completament de defensar. La condescendència al darrera, però, no ha estat l’únic pecat dels verd-i-negres. Les pilotes perdudes (9 al primer temps), amb un Zisis molt gris, i els baixos percentatges d’encert, sobretot des de fora (6/26 triples), també han donat ales al conjunt rus, que ha pogut jugar massa còmode sota el lideratge d’un Errick McCollum absolutament imparable (32 punts i 41 de valoració). Un parcial de 15-2 ha acabat amb l’equilibri del primer quart (26-21), on la feblesa defensiva ja era evident però l’equip ha sabut sobreviure, però els 16 punts de diferència al descans (49-33) ja han estat una llosa insalvable per als verd-i-negres.

A la Penya Prepelic ha estat en els seus números (22 punts), però una vegada més ha deixat males sensacions al darrera i tampoc ha estat encertat en els triples (2/9). El bon partit d’Omic, el millor verd-i-negre avui (20 punts,13 rebots i 35 de valoració), tampoc ha estat suficient per evitar la desfeta. Segurament el més destacable ha estat la reacció final de l’equip, que quan s’ha vist 20 punts a sota a l’inici del darrer quart (74-54) no s’ha deixat anar, amb protagonisme dels més joves. Els badalonins s’han acostat a 10 punts (76-66), però l’Unics ha apel·lat a l’ofici de jugadors com Kaimakoglou (22 de valoració) per segellar la victòria.

Birgander, nova operació

A banda de la derrota, l’altra notícia negativa l’ha donat al final del partit el tècnic Carles Duran als micròfons de Ràdio Ciutat de Badalona. L’entrenador verd-i-negre ha explicat que Simon Birgander, que ja va ser intervingut fa uns dies, ha hagut de tornar a operar-se del genoll i que l’equip haurà d’afrontar els pròxims compromisos amb Omic com a únic cinc. Toca, doncs, fitxar com més aviat millor un jugador interior per pal·liar l’absència del suec, que deixa molt orfe un joc interior que avui tampoc ha pogut comptar amb el turc Kerem Kanter, absent per problemes de visat. Una situació que té a veure amb les crítiques del seu germà, Enes Kanter, al president turc Recep Tayyip Erdogan.