La Nit de les Venus tanca un Filmets que apunta a rècord d’assistència

    0
    87
    _CBB8745.jpg

    27/11/2015 – Encara que l'organització prefereix esperar a tenir les xifres definitives, l'assistència podria estar un 10% per sobre de l'any passat.

    El Filmets torna a batre rècord d’assistència un any més. Ja el primer cap de setmana, prop de 5.000 persones van passar per les seus del festival per gaudir de l’inici del certamen. Les sessions d’estudiants i per a escoles han reunit unes 8.000 persones i, de fet, assegura Esther Marquès, hi ha centres que s’han hagut de quedar fora de la present edició i han demanat poder formar part del programa el proper any. En global, el Filmets ha atret prop de 14.000 persones fins al dia d’avui. Encara que prefereixen esperar a les dades definitives després del tancament, l’organització creu que l’assistència podria augmentar en un 10% en comparació a l’any passat.

     

    La 41ª edició del Filmets viurà aquest dissabte al vespre el clímax de tota una setmana de cinema i un any de preparació i programació. A partir de les vuit del vespre, el Teatre Zorrilla focalitzarà l’atenció del món del curtmetratge. La gala de cloenda, presentada pels periodistes Espartac Peran i Lídia Heredia, coronarà els guanyadors d’aquesta 41ª edició, i ho farà davant les mirades de milers de persones. Com ja es fes l’any passat, la Nit de les Venus serà vista, no només a Badalona, sinó arreu de Catalunya, gràcies a la retransmissió en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals. La difusió en directe serà vital per a totes aquelles persones que no puguin assistir al Zorrilla, i és que les entrades i invitacions per a la Nit de les Venus ja estan exhaurides. A més de l’entrega dels guardons, la gala de cloenda estarà amenitzada per amb la música de la Filmets Band i altres sorpreses.

     

    Premis de fins a 2.000 euros

     

    Durant la gala de cloenda es repartiran un total de 17 premis del festival, 13 dels quals dotats amb entre 2.000 i 500 euros. Tots ells, a més, aniran acompanyats d’una Venus de Badalona, a excepció del premi a millor curt de temática esportiva. El premi a la millor pel·lícula serà el més perseguit pels competidors, sense desmerèixer el premi especial del jurat o el del públic, entre altres. Recordem que no només el jurat tria guanyadors, també el públic. Tot i que el jurat ha anat votant les seves preferències i l’organització pot tenir més o menys una idea de quines seran les nominades, no ha estat fins a aquest dijous quan s’han començat a conèixer dades concretes sobre els films que apunten a premi i que podrien ser, en total, quasi una cinquantena. El premi del públic, expliquen els directors del festival, estarà molt renyit. En algunes edicions, hi ha clares favorites, però enguany, diuen, el públic està donant puntuacions molt altes i la carrera cap a la Venus es decidirà als darrers metres. En qualsevol cas, per conèixer el nom dels propietaris de les Venus, no obstant, haurem d’esperar a demà a la nit.

     

    Diumenge, la sessió dels guanyadors

     

    Un cop repartits els premis, el festival no haurà acabat, ni molt menys. Diumenge, els espectadors podran passar la ‘ressaca’ de la Nit de les Venus amb la sessió que recopilarà el palmarès de tots els curtmetratges premiats a la present edició. Serà al Teatre Principal, a partir de les 17h. Més enllà del cap de setmana, el Filmets encara cuejarà fins al dimecres al Principal, el centre cultural de Can Canyadó i el Centre Cívic de La Salut.

     

    El Filmets concedirà a Montserrat Carulla el Premi d’Honor 2015

     

    L’actriu Montserrat Carulla, referente del cinema, el teatro i la televisió catalanes, i compromesa bm la societat, el curtmetratge i els festivals de cine de Catalunya, será guardonada amb el premi d’Honor Filmets 2015, guardó que s’entregarà aquest dissabte 28 durant La Nit de les Venus.

     

    L’actriu catalana va començar fent teatre amateur a finals dels anys 40 i va realitzat diversos cursos a l’Institut de Teatre de Barcelona. A partir de 1960 va començar a treballar al teatre professional, participant d’obres com ara Soparem a casa, El fiscal Recasens i l’adaptació de Romeo i Julieta de la mà de Josep Maria de Sagarra.

     

    Va marxar dues temporades a Madrid i va tornar a Barcelona el 1964. Des de llavors, ha format part de nombroses obres de teatre, pel·lícules i series de televisió com Secrets de famíliaEl cor de la ciutat o Hospital Central.

     

    També va cursar Historia de l’Art a la Universitat de Barcelona en 1970 i va realitzar doblatges per a pel·lícules extrangeres al català i castellà. En 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi, en 1999 la Medalla d’Or al Mèrit Artístic i, el 2013, el Premi Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.