La Generalitat preveu començar a construir el CAP del Gorg a finals de 2018

    0
    87
    IMG_0947.JPG

    25/09/2017 – El conseller de Salut, Toni Comín, i l'alcaldessa Dolors Sabater han presentat el projecte aquest divendres.

    El futur CAP del Gorg comença a donar passes endavant per convertir-se en una realitat els propers anys. El conseller de Salut, Antoni Comín, i l’alcaldessa Dolors Sabater van presentar divendres el projecte als terrenys de 450m2 on es construirà, a la cantonada entre el carrer d'Antoni Bori i Alfons XII. El Departament de Salut ja ha aprovat el Pla Funcional del nou CAP, tenint en compte el creixement demogràfic de resultes de la construcció de nous habitatges.

     

    L'ambulatori tindrà una cartera bàsica de serveis que contempla atenció sanitària i atenció a domicili, en tots dos casos programada i no programada; espirometries; control d’anticoagulants orals; cirurgia menor i odontologia. Per tot això, el Pla funcional preveu un total de 24 consultes, entre les quals destaquen les de medicina general, pediatria, odontologia o infermeria.

     

    A més, el nou centre, de quatre plantes i d'una superfície global de pràcticament 1.600m2, comptarà amb una àrea d’atenció no programada (boxs d’extracció, consulta de tractaments…); una àrea d’educació sanitària; una àrea de suport de personal (sala de descans, sala de reunions…); una àrea d’instal·lacions i una reserva d’espais per a usos futurs.

     

    Ara mateix el projecte es troba en fase d’adjudicació i està previst que les obres comencin a finals del 2018 amb un cost aproximat de 2,9 M€. La previsió es que entri en funcionament a principis del 2021.

     

    Reforma integral del CAP Sant Roc

     

    Actualment, el CAP Sant Roc acull dues ABS: Badalona – 4 Gorg que dóna atenció a una població superior als 12.000 habitants, i Badalona – 5 Sant Roc, gairebé 19.000 persones. Les poblacions de les dues ABS presenten realitats socials molt diferenciades.

     

    Els espais de l’actual CAP són insuficients per atendre la població de les dues ABS amb la qualitat adequada, ja que la falta d’espai dificulta la posada en marxa de serveis de cartera avançada, així com la possibilitat d’ampliar els equips de professionals.

     

    La construcció de nous habitatges al Gorg, a més, suposarà un increment de la població que fa del tot necessària la construcció del nou CAP amb la finalitat “de dimensionar espais i plantilla de professionals a les necessitats de salut”. Paral·lelament, l’esponjament del CAP Sant Roc ha de permetre dur a terme actuacions d’adequació d’espais i plantilla immediates, amb una reforma integral de l'ambulatori de Sant Roc que s'impulsarà quan acabi la construcció del Gorg.