22/09/2015 – Els Castellers de Badalona exercien d'amfitrions d'altres quatre colles que també vesteixen de groc en la primera edició d'una gran festa castellera, però la sort no ha acompanyat durant l'actuació.
La plaça dels Països Catalans ha acollit aquest dissabte la Diada Groga, una gran festa que ha reunit a centenars de castellers de les cinc colles que vesteixen camisa d’aquest color: els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Castelldefels, els Castellers de Santpedor, els Castellers de Solsona i els amfitrions, els Castellers de Badalona.
Els de la camisa micaco tenien intenció de celebrar aquesta primera trobada repetint la mateixa actuació que van completar a la Diada Nacional, amb el 4de7 amb agulla, el 4de7 i el 3de7. Tot i algunes baixes d’última hora, el repte semblava a l’abast de la colla de la ciutat, però la sort no els va acompanyar aquest cop. L’aposta de sortida dels micacos va ser el 4de7, que es va mostrar ferm però es va haver de desmuntar. En segona, el 4de7 amb agulla també va mostrar problemes de mides i va quedar en intent.
Veient que no era el seu dia, els de la camisa micaco van decidir rebaixar un pis i sortir de plaça de manera tranquil·la. En aquest sentit, els badalonins van fer un plàcid 4de6 amb agulla en tercera ronda, i un tranquil i controlat 3de6 a la ronda de repetició. Tot i haver rebaixat el nivell de la seva actuació, la colla micaco va voler sortir de plaça amb el Pilar de 5.
Jornada per créixer tècnicament i social
Els Castellers de Badalona reprendran les actuacions el 4 d’octubre a Terrassa, on hi seran amb els Castellers de Caldes de Montbui i els Castellers de Terrassa. Els micacos volen aprofitar aquesta setmana sense actuació per seguir amb la preparació i perfeccionament de les seves estructures més puntes, però també per preparar-se per créixer en massa social per poder alçar millors castells. Per això dissabte han preparat una jornada on membres dels Minyons de Terrassa, Nens del Vendrell, Castellers de Sabadell i Castellers de la Vila de Gràcia explicaran les experiències de creixement tècnic i social de les seves colles.