La Fiscalia no veu delicte en l’entrada d’un regidor del PP a una entitat sense ordre judicial

    0
    98
    jurado.jpg

    03/06/2015 – El regidor Miguel Jurado es va seure ahir al banc dels acusats pel cas de la Hermandad Rociera La Esperanza, que el va denunciar per entrar al seu local sense ordre judicial.

    El regidor en funcions de Seguretat i Convivència, Miguel Jurado, va seure ahir al banc dels acusats del jutjat penal número 20 de la Ciutat de la Justícia “en qualitat d’acusat” per un presumpte delicte de violació de domicili de persona jurídica a finals de juliol de l’any 2012. La Hermandad Rociera Andaluza Virgen del Rocío La Esperanza, part denunciant, va portar l’edil del PP davant la Justícia al·legant que aquest havia accedit de forma il·legal al local que l’entitat tenia al carrer Sagrada Família, al barri de Llefià. El membre del govern ‘popular’ va estar acompanyat ahir per diferents càrrecs de confiança i altres regidors de l’executiu de Xavier Garcia Albiol durant el procediment oral, que es va allargar unes tres hores durant les quals van testificar diferents persones, com ara l’excap de la Guàrdia Urbana, Antonio Piña, i diversos membres i exmembres de l’entitat.

    L’acusació particular va centrar les seves preguntes i arguments en el fet que el regidor ordenés l’entrada a la Hermandad, el 31 de juliol de 2012, sense ordre judicial ni consentiment del seu president, que no es trobava a la ciutat aquells dies i es va assabentar, diu, després de l’incident. Ahir, al judici, el president, Manuel Vázquez, va admetre que pot ser sí havia estat avisat per abandonar el local, però assegura que l’Ajuntament en cap moment va voler oferir per escrit un altre espai i que no pensaven abandonar el de Sagrada Família fins tenir aquesta garantia.

     

    Des de la defensa, Jurado i els diferents testimonis van apuntar que l’entrada es va realitzar per a inspeccionar el local perquè diferents persones de l’associació havien confirmat que ja no hi havia activitat a l’interior i que, en veure que continuava ocupat, el van precintar perquè no disposaven de permís. Tanmateix, asseguren que el contracte d’arrendament estipula que l’Ajuntament, encarregat de pagar l’espai, havia de poder accedir al local quan ho demanés, i que així ho va fer en diferents ocasions i mitjançant diverses vies abans del 31 de juliol.

     

    Al final del judici, la Fiscalia va concloure que no es pot imputar cap fet delictiu al regidor Miguel Jurado pels fets, que no s’albira “risc lesiu derivat de l’accés al local” i que l’entrada estava emparada per la resolució del contracte del lloguer, que estipulava el dret de l’Ajuntament a poder entrar previ requeriment. Així doncs, va demanar l’absolució de cap delicte penal. La defensa, posteriorment, es va afegir a la petició, i va assenyalar que resulta determinant que la Fiscalia ha mantingut la mateixa postura que a la fase d’instrucció, quan també va demanar l’absolució.

     

    L'acusació particular, contràriament, manté la demanda de quatre anys de presó, 12 anys d'inhabilitació especial per a càrrec públic, multa de 30 euros per dia durant 12 mesos, més de 10.000€, i 300.000 euros per danys i perjudicis morals i contra la llibertat religiosa, a abonar subsidiàriament per l'Ajuntament de Badalona. La defensa, per la seva part, considera que les proves són “inconsistents” i que la pena i sancions demanades són “manifestament desorbitades”. Tanmateix, va exigir la condemna de costes per a la part acusada.    

     

    La sentència judicial del cas podria fer-se pública durant les properes setmanes.