La cara més amable d’Àfrica, al Centre Cultural el Carme

    0
    87
    africa.jpg

    22/02/2017 – La sala Josep Uclés acull una exposició fotogràfica d'Alfons Rodríguez, prestigiós fotògraf que ha treballat per publicacions d'arreu del món.

    La sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme acull fins al 9 d’abril l’exposició fotogràfica d’Alfons Rodríguez “Àfriques: pobles, terres i realitats”. Es tracta d’una ocasió única per conèixer una visió de l’Àfrica molt poc coneguda: aquella que mostra com és la gent que es queda a la seva terra amb l’esperança de viure una vida millor.

     

    L’exposició mostra la cara més amable de l’africanisme, aquella que fa veure i viure als visitants els somriures dels infants; la cultura i l’esforç dels habitants d’aquest continent per tenir un futur millor. En aquest sentit “Àfriques: pobles, terres i realitats” és un homenatge al continent africà i a la seva gent. La mostra, sense amagar la realitat de la pobresa i la violència, mostra un punt de vista allunyat de les imatges de conflicte que, malauradament, arriben des de l’Àfrica més habitualment.

     

    L’autor de les fotografies, Alfons Rodríguez (Barcelona, 1968), ha publicat als diaris La Vanguardia i al Periódico de Catalunya, així com a les prestigioses publicacions mundials National Geographic; le Monde Diplomatique, Der Spiegel, Geo, la Repubblica o Vogue, entre altres, i ha rebut guardons com el Premi Godó de Fotoperiodisme l’any 2010.

     

    L’obra fotogràfica d’Alfons Rodríguez ha captat imatges de més d’un centenar de països i les ha exposades a diferents ciutats d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. L’autor col·labora amb nombroses organitzacions, fundacions i agències internacionals solidàries.

     

    Alfons Rodríguez i la Fundació Solidaritat UB van coincidir fa uns quants anys en l’interès per Àfrica. En el marc de programes i accions de solidaritat i de cooperació, han organitzat conjuntament diverses exposicions sobre el continent, concretament sobre l’antiga ciutat mauritana de Walata, l’oasi de Figuig al Marroc o el conflicte del Congo. La mostra que ara es presenta és, d’alguna manera, filla d’aquelles i suposa una breu compilació de la diversitat africana.