Jordi Fernández: “L’aprenentatge mai s’acaba”

    0
    92
    Jordi-Fernandez-temporada-Canton-Charge_1541255949_27876509_1200x675.jpg

    30/03/2016 – El tècnic triomfa a la D-League dirigint l’equip afiliat de Cleveland: Canton Charge.

     

    Jordi Fernández (Badalona, 1982) és el primer tècnic espanyol que ha dirigit un equip de la D-League de la NBA. En el seu segon curs a Canton, l’entrenador repetirà play-off i ha estat designat millor tècnic del mes de febrer. Fernández ens relata com està vivint aquesta etapa de la seva aventura yankee.

     

    Com arriba a EEUU i què el porta a acabar dins de l’estructura dels Cavaliers?

     

    Durant la temporada d’estiu del 2007 al 2009 vaig treballar a Impact Basketball a Las Vegas, una empresa especialitzada en tecnificació i entrenament de jugadors. Allà conec a Mike Brown, aleshores primer entrenador dels Cavaliers i comencem una relació personal que el va dur a oferir-me un lloc dins del cos tècnic de l’equip per la temporada 2009-2010.

     

    Quina rutina segueix un head coach de la D-League?

     

    Juguem 50 partits de lliga regular en quatre mesos i mig. És una temporada on les setmanes són intenses, ja que disputem més de dos encontres per setmana i ens movem per tot el país. La preparació de partit i el treball de vídeo són claus, però també intentem potenciar els entrenaments grupals i individuals per créixer.

     

    Com és la vida a Canton?

    Canton és una ciutat del Mid West dels EEUU, situada a uns 90 quilòmetres al sud de Cleveland. És un dels epicentres del futbol americà, ja que aquí hi tenim el Pro Football Hall of Fame. Hi ha un clima fred durant els mesos de tardor i hivern, tot i que he de dir que jo visc entre Cleveland i Canton.

     

    Costa molt canviar el xip del bàsquet europeu i adaptar-se a l’estil de la D-League?

     

    Aquesta és la meva setena temporada aquí. Vaig aprendre el sistema començant des de la base i, evidentment, hi ha moltes diferències en relació a Europa. En el meu cas, poder passar per diferents posicions i treballar amb cinc staffs de la NBA m’ha permès evolucionar. L’aprenentatge mai s’acaba i jo m’ho intento agafar tot amb aquesta filosofia de treball.

     

    Venir d’una tradició de bàsquet diferent li ha suposat un avantatge o un inconvenient?

     

    A vegades adaptar-se a allò desconegut requereix temps. De tota manera, jo considero que el meu origen europeu és un avantatge per treballar als Estats Units. Aquí tenen una mentalitat molt oberta per incorporar noves formes d’entendre aquest esport i això facilita molt tot el procés d’adaptació.

     

    Canton Charge té potencial per aspirar al títol?

     

    Ens hem classificat matemàticament pel play-off amb el segon millor rècord de la lliga. Penso que tots els equips tindrem opcions, ja que els canvis de jugadors d’última hora poden convertir qualsevol franquícia en favorita. Ara mateix, Sioux Falls Skyforce és l’equip més poderós per com han jugat al llarg del campionat.

     

    El seu objectiu a mitjà-llarg termini seria ser ajudant a la NBA o fer de head coach?

     

    Estic obert a fer qualsevol cosa que suposi un pas endavant en la meva carrera professional.

     

    Com veu a Brandon Paul, jugador del FIATC Joventut i ‘exalumne’ seu a Canton?

     

    Crec que és un jugador amb un potencial molt gran. A banda de tenir moltes qualitats, en Brandon és una persona excepcional. La meva feina es basa una mica en casos com el de Paul. Els jugadors de la D-League han de tenir sortida a la NBA i a Europa.