Es presenta a Badalona la guia sobre el TDAH per a mestres i professors

    0
    108
    Photo 03-10-13 17.49.33.jpg

    04/10/2013 – L'objectiu del qual és unificar, coordinar al col·lectiu docent i posar a al seu abast una eina útil per a la detecció i el tractament d’alumnes amb el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH).

    Ahir el Museu de Badalona va acollir la presentació de la guia per a mestres i professors “El TDAH: detecció i actuació en l’àmbit educatiu”. Aquesta guia, editada per la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu unificar, coordinar al col·lectiu docent i posar a al seu abast una eina útil per a la detecció i el tractament d’alumnes amb el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH).

     

    La presentació ha comptat amb la presència del president de la plataforma TDAH, Marià Merino; el regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández; la directora general d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya, Alba Espot; i la subdirectora general d’Ordenació i Atenció de la Generalitat, Cristina Pellisé.

     

    Alba Espot ha destacat que abans de crear aquesta guia, “la Generalitat ha tingut que fer pedagogia amb els països de l’entorn i reflexionar amb el que s’ha trobat després de les Proves Externes tant a l’Educació Infantil com la Primària”. A més de fer servir aquesta guia al Departament d’Ensenyament, Espot ha confirmat que més endavant els Departaments de Benestar Social i Salut també treballaran amb ella.

     

    Per altra banda, Cristina Pellisé ha remarcat que “les finalitats de l’educació són les mateixes per tothom però no tothom aprèn igual”, amb això recorda que el 15% de l’alumnat necessita suports addicionals per progressar en el seu aprenentatge i el TDAH afecta entre un 3 a 7% de nens i joves en edat escolar. Pellisé també ha confirmat que durant aquest curs es realitzaran diverses conferències per tot el territori català dedicades especialment al docent educatiu, ja que “no s’ha invertit cap pressupost en aquest treball”. A més, “som l’únic estat de l’Estat espanyol que dedica un article a la llei especialment al TDAH”.

     

    La guia que explica als mestres i professors com han d’estructurar les classes, també explica les característiques de l’alumnat amb TDAH, els protocols que han d’establir, els criteris d’intervenció i com realitzar entrevistes amb les famílies. La guia i altres materials per tractar el trastorn es pot consultar al web de XTEC i edu365.

     

    Finalment, el regidor Juan Fernández ha recordat que aquest dissabte es realitza el primer circuit solidari de Bitlles Catalanes per ajudar a les famílies que no poden afrontar econòmicament les teràpies dels seus fills i filles amb TDAH.