Ha de servir per ajudar a joves que a partir dels 16 anys es queden sense alternatives socioeducatives
El Departament de Convivència i Mediació de l’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa un projecte per detectar situacions de vulnerabilitats al barri de La Salut, especialment de joves amb perfil d’exclusió social.
La iniciativa s’emmarca en el programa “Barris i Comunitats: motors de transformació social” de la Diputació de Barcelona que té per objectiu la millora de la convivència i la cohesió social de barris on es poden donar situacions de vulnerabilitat i de reproducció generacional de pobresa.
Detecció de situacions de vulnerabilitat social
Des d’aquest mes d’octubre s’està fent un treball als carrers i places del barri de La Salut, contactant amb els agents i els veïns del barri, per detectar situacions de vulnerabilitat social. Se centre en la població més jove que queda sense alternatives socioeducatives a partir dels 16 anys.
La intervenció social té també un abordatge transversal en la detecció de situacions que afectin els veïns i les veïnes del barri en general. Aquest tipus de qüestions poden anar relacionades amb el civisme, l’ús de l’espai públic, ocupacions, convivència entre cultures diverses i derivació als recursos bàsics de la ciutat d’aquella població amb més dificultats.
D’altra banda, un altre objectiu d’aquesta iniciativa és dotar al barri de recursos i alternatives per reduir les situacions de vulnerabilitat social, apostant per un model de treball a peu de carrer amb coneixement de les necessitats més urgents i poder articular noves respostes socials i ajudar les persones i els col·lectius en risc d’exclusió.