17/06/2016 – El govern té previst ampliar la regulació d’aparcament a mig termini.
L'aparcament és un problema notable a certes zones de la ciutat amb alta densitat de població i, per tant, de vehicles. En aquest sentit, certs sectors de la ciutat, com ara els comerciants, demanen la implantació d'espais regulats per tal de fomentar la rotació dels vehicles i el seu moviment per facilitar l'aparcament. I és que Badalona és la gran ciutat catalana amb menys zona d'aparcament regulat, amb un nombre inferior a 600 places al llarg de l'any -augmenten durant l'estiu-. No es refereixen estrictament a zona blava, no obstant, sinó també zones verdes per a residents, un concepte que a dia d'avui no s'ha instaurat a Badalona i que funciona a moltes àrees de Barcelona, per exemple.
El regidor d'Urbanisme i provisionalment d'Espais Públics, Oriol Lladó, explica que el govern espera projectar a mig termini aquest mandat noves àrees de pàrquing de superficie regulades que responen al Pla de Mobilitat Urbana que anirà a Ple aquest mes de juny per ser aprovat. Lladó avança que l'Ajuntament ha encomanat a Engestur un estudi per a la implantació de noves zones blaves, però també les primeres zones verdes de la ciutat.
Barris del Centre, La Salut i Montigalà
El Pla de Mobilitat preveu la implantació de diferents zones regulades dividides en dues fases. La primera, afectaria al sector del centre de la ciutat, comprenent Casagemes, Centre, Dalt la Vila, Progrés, Front Marítim i Raval, barris que reben molta pressió de visitants durant l'estiu degut a la proximitat de la platja. En aquest sentit, les zones per a residents tindrien bona rebuda i ajudarien a pacificar la intensitat vial que pateixen des de fa anys i comptarien amb un ampli consens veïnal. En una segona fase, el pla també pretén incidir als barris de La Salut i Montigalà, amb una densitat de població i moviment comercial importants.
A dia d'avui, la implantació marcada pel PMU està en fase d'estudi per part d'Engestur que està analitzant la viabilitat tècnica i econòmica del projecte, en tant que costos i previsió de recaptació. En principi, no es prendria cap decisió almenys fins al proper any. El treball d'investigació de l'empresa municipal suposa una despesa de 20.000 euros.