Emily Raluy: “Estrenem un espectacle amb molt risc. Més risc que mai”

    0
    253

    Entrevista a Emily Raluy. Ens presenta el darrer espectacle del Circ Raluy: ‘In art we trust’

    A partir d’aquest dijous, 30 de juny, i fins al dilluns 11 de juliol, el Circ Raluy Legacy, presentarà a Badalona la seva producció més sorprenent i arriscada fins al dia d’avui: ‘In art we trust’. Estem davant la producció més visual i sorprenent que la família ha creat. La nova producció compta amb ingredients d’excepció: els Triplets, uns trapezistes que ens faran volar, la màgia de Rodrigo Tolzen i un número de suspensió capil·lar on Eva Swartset queda penjada només pel cabell. Sian, una singular malabarista de l’Índia que fa malabars amb els peus. També tornarem a gaudir de Dimitri, un estrany presentador i autèntic showman que ens acompanyarà durant les dues hores de l’espectacle. Les noves aventures de Bigotis i Pietro ens faran riure i tornar a la infantesa, mentre que el duo Valencia ens presentarà un número de risc, de molt risc: la roda de la mort. Una posada en escena només a l’abast dels millors acròbates d’elit. El Circ Raluy estarà situat a la plaça President Tarradellas, just al davant del Palau Olímpic de Badalona.

    Amb quines emocions reapareix el Circ Raluy?

    Doncs amb moltes ganes. Hem estat molt temps treballant a l’ombra i preparant el nou espectacle, ‘In art we trust’. Després d’unes petites vacances, ja fa molts dies que entrenem set hores diàries perquè tot surti a la perfecció. Venim de representar un espectacle titulat ‘Todo (lo) Cura’, que es va fer a partir de la pandèmia i el confinament. Ens vam adaptar amb una plantilla més reduïda i apostant per l’humor, perquè el públic necessitava divertir-se després d’una època molt complicada per tothom. Ara canviem totalment de registre. Aquest nou espectacle té dues hores de duració, amb un descans de 15 minuts, i és molt més ampli i variat.

    Què té d’especial el nou espectacle?

    Comptem amb la col·laboració de diferents artistes internacionals que han pogut sumar-se al Circ. I sobretot és un show amb molt de risc. Més risc que mai. El públic veurà coses que fan una mica de por, però d’això es tracta el circ: d’apostar sempre pel més difícil. Tots els artistes són de primer nivell i estan preparats per la màxima exigència. ‘In art we trust’ també compta amb molta dansa i coreografia, i amb molt d’humor.

    Què viurà l’espectador de Badalona quan us vingui a veure?

    Primer de tot vull dir que ens encanta tornar a Badalona, perquè la resposta del públic sempre és excel·lent. Crec que amb aquest espectacle el públic tindrà la sensació que ha vist una cosa única, que no es pot presenciar en cap programa de televisió o a Internet. S’ha de venir al Circ Raluy per veure-ho. Ho hem renovat tot. Per tant, la gent que hagi vingut en el passat podran gaudir d’un espectacle totalment nou, arriscat i innovador.

    Quanta gent treballa al Circ Raluy?

    Som unes cinquanta persones. Entre les persones que munten el circ, la gent de comunicació i publicitat, els artistes, la taquilla, etc. Pot semblar que només formem part del circ els artistes que sortim a l’escenari, però hi ha molta feina oculta que no es veu. Les caravanes que tenim també són molt antigues i s’han de restaurar. En tenim més de 40. Per tant, també tenim persones que s’encarreguen de fer tot aquest manteniment. També tenim una mescla cultural molt interessant: colombians, equatorians, francesos, anglesos, portuguesos, argentins, polonesos… Per això ens adaptem tan ràpidament a tot: perquè estem acostumats a conviure amb gent de molts llocs.

    Com són les setmanes prèvies a estrenar un espectacle?

    Tothom té ulleres, però les dissimulem amb el maquillatge. Realment és molt complicat reunir a tots els artistes internacionals que intervenen en l’espectacle, perquè cada persona treballa al seu país. Per tant, durant els dies que ens reunim per assajar, fem un esforç màxim. El dia comença a les set del matí, parem per dinar, i ens hi tornem a posar fins que el cos aguanti. La coreògrafa d’aquest any és increíble, però molt exigent.

    Costa adaptar-se a la vida de circ?

    Al principi sí. Hi ha molta gent que arriba al circ i es pensa que tot és molt bonic, però també és molt dur. Sobretot a l’hora de desmuntar tota la infraestructura que tenim. És una feina on no desconectes perquè estem 24 hores al dia al circ. No és una feina d’oficina on pots marxar a casa. A nosaltres ens encanta, però el ritme és exigent.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí