Els veïns podran votar en una consulta com repartir 14 milions d’inversió a la ciutat

    0
    93
    IMG_3100.JPG

    08/06/2016 – El govern engega un procés participatiu per configurar el PAM i decidir la segona fase del paquet d'inversions del mandat.

    El govern engega aquesta setmana un procés participatiu que ha de concloure a finals d’any amb l’aprovació del Pla d’Acció Municipal i de la segona fase del pressupost d’inversions del mandat, una part molt important del qual serà participat i votat per la ciutadania. En total, l’executiu obre a decisió un total de 14 milions d’euros, un 45% del gruix total d’aquesta segona part, sis dels quals s’invertiran en obres que es debatran a cadascun dels sis districtes de la ciutat i vuit més que seran per a grans projectes de ciutat.

     

    El govern ha presentat aquest dimarts el procés, que acceptarà les propostes de la ciutadania. Fins al dia 29 de juny, tothom podrà entrar al web participa.badalona.cat i plantejar la seva idea per a realitzar una actuació a qualsevol punt de la ciutat. De base, l’Ajuntament n’ha proposat una cinquantena, després d’un procés de participació intern que ha comptat amb la intervenció i el treball de 200 persones. Mentrestant, es duran a terme sis audiències públiques per informar d’aquest procés.

     

    Entre el 30 de juny i el 13 de juliol, se celebraran sis sessions participatives als districtes on tractar les propostes que s’hagin fet al web participatiu. Durant l’agost i el setembre, els tècnics municipals validaran tècnicament i des del punt de vista econòmic i legal totes les propostes treballades i se n’obtindrà una selecció final. Aquesta llista final serà la que tots els ciutadans majors de 16 anys podran votar per al seu districte o per a altres punts de la ciutat.

     

    Reforma de Ca l’Andal o de plaça Trafalgar

     

    Alguns dels projectes concrets que l’Ajuntament proposarà d’entrada i que el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, ha avançat són, entre d’altres, les reformes de Ca l’Andal –Bufalà-, de la plaça Trafalgar de Llefià o de la plaça Roja de Sant Roc. Projectes, diu, que han generat un “mínim consens” durant el darrer any. D’altra banda, hi haurà grans àmbits sobre els que proposar actuacions, com ara l’ampliació dels carrils bici a la ciutat o dels parcs urbans.

     

    La previsió és poder aprovar les inversions al ple de novembre. En aquest sentit, el govern assegura haver presentat ja el programa als grups de l’oposició i afirma que tindrà una incidència constant en la presa de decisions, com a part de la permanent del Consell de Ciutat, l’òrgan de 25 membres que supervisarà tot el procés a partir d’ara i en el que estan representats tots els agents de la ciutat.

     

    La preparació del procés participatiu ha suposat una inversió de 30.000 euros i ha corregut a càrrec de dues empreses dedicades a experiències similars. Alcaldessa i regidors insisteixen en destacar que es tracta d’una de les consultes d’inversions obertes a la ciutadania més grans de Catalunya.