Els Trencant Invisibilitats premien l’escola l’Assaig, la psicòloga Josefina Caro i l’activista Rosa Bové

    0
    224

    El grup de joves de l’escola de dansa i arts escèniques l’Assaig i la psicòloga i logopeda Josefina Caro han estat els guardonats dels premis Trencant Invisibilitats 2024. Ahir es va fer l’acte de lliurament dels premisque convoca el Consell Municipal de les de Dones de Badalona, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

    Josefina Caro és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, logopeda i psicòloga. Caro atén voluntàriament les dones que demanen ajut i assessorament a la Federació de Dones de Badalona i ha treballat amb grups de dones maltractades. Ofereix xerrades formatives per a la prevenció de la violència masclista a adolescents a centres de l’ESO de la ciutat i ha editat una guia de prevenció a la violència de gènere.

    Pel que fa a la categoria de projectes, on es reconeixen les propostes col·lectives que hagin estat portades a terme a la ciutat, el guardó s’ha atorgat al grup de joves de l’escola de dansa i arts escèniques l’Assaig que han participat voluntàriament en diversos actes institucionals com ara en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les dones, el 25 de novembre; en el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, o a la Cadena humana contra l’explotació sexual i tràfic de persones, el 23 de setembre.

    Enguany el premi honorífic ha estat, a títol pòstum, per a la infermera, empresària i activista social Rosa Bové Subirós, referent a Badalona, entre altres causes, dels drets i l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, com a presidenta de la Plataforma Badalona Deixem de Ser Invisibles i de PAM Badalona.

    Premis edició 2023

    Durant la gala també es van donar els premis corresponents a l’any 2023, ja que l’any passat aquests premis no es van celebrar. La guanyadora en la trajectòria individual ha estat la professora Maika Vaquero, implicada durant tota la seva trajectòria professional en apropar l’escola i l’educació al poble gitano. Vaquero és membre de l’Asociación Enseñantes con gitanos i va treballar durant molts anys a la Fundació Privada Pere Closa, una entitat que treballa per a la formació i la promoció del poble gitano a Catalunya. Maika Vaquero és un referent pels nens i nenes, joves i famílies del barri de Sant Roc per la seva dedicació i recorregut en el món educatiu.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí