El recorregut no passarà pel carrer Primi acabarà a la riera Canyadó
- La Cavalcada estrenarà un tram inclusiu per a nens amb alguna atenció especial
- Els Turnemis, els ajudants badalonins dels Reis d’Orient, tornaran a ser protagonistes
Els Reis d’Orient tornaran a passar pels carrers de Badalona aquest 5 de gener i ho faran sense cap mena de restricció anticovid, després de tres anys. L’última cavalcada “normal” va ser la del 2020, pocs mesos abans que s’apliquessin les primeres restriccions.
A l’espectacle hi trobareu, entre altres comparses: l’Estel, que il·lumina el camí dels Reis; els entremaliats carters reials que demanen les cartes als més menuts, les carrosses dels Reis, la carrossa Carbonera que estarà plena de carbó per als que no s’han portat bé; i les desitjades carrosses dolces. A més, tota la comitiva reial estarà dinamitzada per uns personatges emblemàtics de Badalona, els Turnemis, que són els ajudants dels Reis.
El recorregut
La Cavalcada de Reis de Badalona d’aquest any començarà a les 18 hores des de l’avinguda de Pius XII, a la cantonada del carrer de Ramiro de Maetzu. Després continuarà per l’avinguda del Marquès de Sant Mori fins a girar per baixar pel carrer de Juan Valera. A les 18.45 hores, la comitiva arribarà al Gorg i recorrerà el carrer d’Alfons XII, posteriorment el carrer de Francesc Macià, el carrer de la Creu i el carrer de Francesc Layret, fins a arribar a la plaça de la Vila a les 20 hores. En aquest punt la Cavalcada canvia el seu recorregut respecte a altres anys i continuarà fins al carrer de Sant Bru, on es posarà punt final a la celebració al voltant de les 20.45 hores.
La gran novetat d’aquesta edició és que el recorregut no acabarà al carrer Prim, sinó
que seguirà pel carrer de Sant Bru fins a la cantonada de Riera Canyadó. El canvi ha
estat motivat per les obres al Pavelló Albert Esteve, lloc on normalment es guarda tot el material de la Cavalcada, i s’ha optat per ferho a l’escola Lola Anglada, al costat del final del recorregut.
Tram inclusiu
La Cavalcada de Reis 2023 estrenarà un tram inclusiu per a nens amb alguna atenció
especial. Aquest serà el darrer tram, des dels pisos de Can Mercader, al carrer de Sant
Bru, fins al final, a la cantonada de Riera Canyadó. S’abaixarà la música de l’espectacle i els speakers parlaran sense fer sorolls estridents que puguin molestar al públic al qual va dirigit aquest tram.
La rebuda dels Reis d’Orient
Abans de la Cavalcada, el dia 5 de gener al matí, els Reis es passejaran pel litoral badaloní a bord del vaixell Ciutat de Badalona fins a arribar al Port. Allà es farà la rebuda
institucional i l’alcalde Rubén Guijarro els lliurarà el pa, la sal i la clau de la ciutat perquè puguin entrar sense problemes a totes les llars de Badalona. Per tal que els infants gaudeixin d’aquestes festes i puguin preparar-se per l’arribada de Ses Majestats, Badalona ha preparat tot un seguit d’activitats.
L’escenografia que proposa l’espectacle d’enguany és una oda a la creació, la imaginació i l’esperit juganer de les persones. En l’espectacle itinerant d’enguany les tres carrosses Ses Majestats estaran engalanades amb motius relacionats amb els jocs, les joguines i les aventures que es persegueixen des de la infantesa i ens acompanyen durant
tota la vida.
5 tones de caramels
Com cada any, el bus turístic de Tusgsal serà l’encarregat de repartir les més de 5 tones de caramels, una per cadascun dels cinc quilòmetres de cavalcada. Durant el darrer tram inclusiu, es pararà de tirar caramels per respectar les persones atenció especial.