Els partits amb representació no donen credibilitat a l’enquesta de la CUP

    0
    88
    gràfic.jpg

    03/10/2014 – L'agrupació badalonina de la CUP defensa la "rigorositat" de l'estudi; a banda de PP, PSC i CiU, la resta de forces prenen en consideració la tendència en la intenció de vot.

    La tònica general de les reaccions polítiques a l’enquesta de la CUP ha estat d’incredulitat, sobretot per part de les forces amb representació dins el Ple municipal. El PP, partit de govern, afirma no valorar cap enquesta, i menys aquesta, a la que titllen de "casolana". D'altra banda, subratllen que tenen la percepció que "els veïns de la ciutat estan contents amb la gestió municipal". El PSC, per la seva part, s’ha limitat a afirmar que l’enquesta “no té credibilitat”, ja no només pels resultats, “que poden ser opinables”, sinó “pel sistema empleat, sense cap base tècnica”. CiU, en una línia semblant, ha declinat “valorar seriosament entreteniments estiuencs de la CUP que responen més a desitjos que a realitats”. ICV-EUiA, tot i afirmar desconèixer les dades tècnicques de l’estudi, considera que “pot reflectir algunes tendències” en la intenció de vot, encara que veuen molt difícil que els resultats despresos puguin ser “realitzables”, ja que existeixen masses incògnites com ara la candidatura de Podemos.

     

    Ja fora de l’Ajuntament, ERC creu que es tracta d’un estudi fet “per un bon professional i tècnic”, però “deixa obertes dues variables importants” que podrien canviar els resultats: Podemos i el 18% d’indecisos. Tot i això, asseveran que sí marca “tendències importants” i a tenir en compte. Podemos, d’altra banda, veu els resultats “esperançadors” i com un clar recolzament de la ciutadania a la seva nova formació política. Ciutadans posa èmfasi en les baixades de PP, PSC i CiU i subratlla el seu creixement en intenció de vot, tot ressaltant que és un bon moment per a Ciutadans a Badalona.

     

    En resposta a les visions més crítiques i incrèdules, la CUP argumenta que l’enquesta “ha estat elaborada segons el mètode científic” i que tan sols han volgut “tenir dades fiables sobre la realidad badalonina”. Tanmateix, expliquen que els baròmetres del CIS (àmbit espanyol) i del CEO (àmbit català) prenen una mostra del 0,006% i del 0,020% de la població, mentre que l’enquesta a Badalona n’ha pres el 0,18%.