Els parcs de Badalona, valorats per sobre de la mitjana de l’AMB

    0
    102
    Parc de Can solei i de ca l'Arnus - BDN_baixa.jpg

    20/12/2017 – Tant el Parc de la Riera de Canyadó com el Parc de Can Solei de Ca l'Arnús obtenen una valoració de 7,7 punts de satisfacció per part dels usuaris.

     

    Els visitants dels parcs de Badalona puntuen l’entorn i els serveis que ofereixen els dos parcs de la ciutat -Parc de la Riera de Canyadó i Parc de Can Solei i de ca l’Arnús- amb un 7,7, una dècima per sobre de la mitjana dels parcs metropolitans. En el cas del Parc de la Riera de Canyadó, cal destacar que el 72,5% dels visitants hi van diàriament, convertint-se en el segon parc metropolità del rànquing en aquest aspecte. Pel que fa al Parc de Can Solei de ca l’Arnús, el temps d’estada mitjana al parc és d’una hora i 19 minuts, temps que supera la mitjana total de parc de l’AMB. Per últim, de l’estudi s’extreu que l’àmplia majoria de visitants dels dos parcs hi arriben caminant des d’origen, un 86,3% dels enquestats pel que fa al Parc de la Riera de Canyadó i un 76,4% pel que respecta als usuaris de Can Solei i Ca l’Arnús.

     

    El parc més ben valorat de la metròpoli barcelonina és el Jardí Botànic Històric de Barcelona, amb 8,6 punts de satisfacció. El segueixen el Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat i, en tercer lloc, el Parc de Can Mercader, situat a Cornellà de Llobregat.

     

    En general, l’aspecte més ben valorat dels parcs metropolitans és la tranquil·litat, que té una mitjana de 8,4 punts, seguit de la proximitat i el disseny (on s’inclouen elements com el mobiliari, els accessos o les àrees de joc, entre d’altres). Al llarg d’aquests últims anys, l’AMB ha fet una inversió important per tal de millorar la senyalització dels parcs, amb un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest canvi ha estat percebut pels visitants, que han valorat aquesta variable –la que més ha augmentat respecte de l’últim estudi del 2015– amb un 6,5 enguany, mentre que fa dos anys ho van fer amb un 5,9.

     

    Millora de la satisfacció dels usuaris del parcs

     

    La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part dels seus visitants, que han puntuat amb un notable la qualitat d’aquestes zones d’esbarjo urbanes. Cal afegir que els usuaris van amb bones expectatives al parcs, però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més altra, superant les seves suposicions inicials. Aquest fet significa un augment important de la satisfacció ciutadana.

     

    A més, aquesta qualitat i satisfacció percebudes per part dels visitants no ha parat de créixer en els últims 10 anys, fet que demostra un aval de la rigorosa gestió que l’AMB fa sobre aquests espais verds.

     

    Anar a fer un vol i el descans són els principals motius de la visita, seguit pel passeig dels gossos, que és el valors que més incrementar dins d‘aquest apartat. L’AMB, conscient de l’augment d’aquests valors any rere any, i per tal de millorar la convivència entre els usuaris amb gos i sense, està dotant actualment les àrees per aquests animals domèstics amb més amplitud de superfície i serveis.

     

    Totes aquestes conclusions s’han extret d’un estudi realitzat per l’AMB durant els mesos de juny i juliol de 2017, moment en que es van dur a terme un total de 5405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cada un d’ells s’hi van realitzar entre 100 i 150 enquestes, en funció de les dades d’afluència, per tal de determinar la valoració dels visitants del parc en referència a l’entorn i als serveis que s’hi ofereixen.

     

    L’estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007, i des d’aleshores té una freqüència biennal.