Els nous recursos inclusius del Museu de Badalona: 40 píndoles audiovisuals per la Baetulo romana

    0
    317
    museu.JPG

    A partir del proper cap de setmana, els visitants de la comunitat sorda i les persones amb deficiència visual comptaran amb el suport d’una quarantena de vídeos, píndoles audiovisuals, per la Baetulo romana del Museu de Badalona. Els recursos han de servir per fer més accessible un dels jaciment romans més importants de Catalunya.

    Aquestes píndoles audiovisuals recorren tot l’itinerari de l’espai Termes-Decumanus de la mà d’una intèrpret de llengua de signes catalana que explica tots els continguts que integren el recorregut. Les filmacions estan subtitulades i incorporen al·locució de manera que són un magnífic suport per a les persones sordes signants i oralistes i, a la vegada, per a totes aquelles persones amb deficiència visual.

    Nous recursos digitals de lectura interpretativa

    El Museu de Badalona, per adaptar la museografia als públics amb diversitat funcional, compta des de la inauguració de la seva remodelació, al desembre de 2010, amb reproduccions de relleus i d’objectes de vida quotidiana d’època romana acompanyats de retolació en sistema braille. Ara però, gràcies al programa de La Mirada Tàctil de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, incorpora nous recursos digitals de lectura interpretativa que permetran que la Baetulo romana superi algunes barreres de comunicació i esdevingui més accessible per a les persones amb discapacitat sensorial.

    D’altra banda, l’acció també incorpora l’audiodescripció dels audiovisuals de l’exposició permanent, la Casa dels Dofins i la Casa de l’Heura. Amb aquesta intervenció volem apropar el relat de les filmacions a les persones cegues o amb visió residual, a la vegada que familiaritzar-los amb la cultura dels nostres avantpassats romans.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí