11/06/2015 – Han contactat entre ells i s'han constituït en una plataforma per aglutinar totes les possibles famílies que ja han adquirit un pis, unes 300, calculen.
Després d’anys d’espera, les obres del canal del Gorg van començar fa unes setmanes i amb elles el moviment de diferents promocions d’habitatges a la zona. Els resultats de les eleccions del 24M, però, han derivat en un canvi de govern i algunes de les formacions entrants han qüestionat l’actual projecte del canal i l’han titllat de “faraònic”. Aquestes declaracions han provocat incertesa entre els futurs veïns del nou barri que s’ha d’edificar, la majoria compradors sobre plànol, i els de l’actual entorn, a través de les associacions de veïns del Gorg-Mar i el Front Marítim, que han decidit començar a moure’s per reclamar compromís als polítics entrants. Aquest dimecres, desenes d’aquestes persones, que han contactat a través dels fòrums de les diferents constructores de les que han obtingut un futur immoble, s’han reunit a un dels solars de la zona per transmetre “la preocupació” d’un hipotètic intent per replantejar el projecte. “Som unes 300 famílies, veïns de Badalona però també d’altres poblacions que han confiat en el projecte de ciutat”.
El portaveu d’aquesta plataforma, que s’ha registrat de forma oficial a l’Ajuntament perquè tothom que ho vulgui s’hi sumi i està començant a recollir signatures, Manel Rejón, ha demanat “responsabilitat” als polítics i que no “generin incerteses amb les seves declaracions”. Rejón recorda que el pressupost per al canal surt directament de la inversió de les promotores i no de les arques públiques, i que la paralització o la no construcció del canal sí podria suposar afectacions econòmiques per a l’Ajuntament, ja que, assegura, les constructores hi han destinat molts diners després d’adquirir una sèrie de compromisos amb l’administració. D’altra banda, posa en valor que el projecte, amb uns 2.000 habitatges, aportarà una gran quantitat de recursos a la ciutat en forma d’impostos, crearà un nou eix comercial, així com una nova centralitat a la ciutat. “És un projecte i un benefici per a la ciutat, no perquè quatre persones vinguin a deixar el seu vaixell”, manifesta el portaveu, que recorda que tots ells ja han donat una entrada dels pisos i alguns, fins i tot, han començat a pagar mensualitats.
El col·lectiu explica que les promocions que ja van començar a comercialitzar han donat sortida a pràcticament tots els pisos, que tres constructores més estan a l’espera de fer-ho i que una nova situació d’incertesa no ajudarà al seu desenvolupament. “Els habitatges han tingut molt bona sortida fins ara. Si l’Ajuntament ho facilita i transmetem confiança, res fa pensar que el projecte pugui sortir malament”. Els afectats no veuen el canal com una obra “faraònica” i posen com a exemple altres que s’estan iniciant o s’han fet al passat, com el nou estadi de futbol com la pròpia rambla del Gorg que encara avui conserva el seu format original i que, recorden, va costar 10 milions, igual que el nou canal.
El col·lectiu es defineix com “inexpert”, assevera que no estan vinculats a cap partit o entitat i diuen no haver pogut contactar encara amb cap polític. Per això, els hi sol·liciten “un compromís ferm i inequívoc de que el projecte tirarà endavant en el termini establert” perquè, lamenten, estan “cansats d’estar rodejats de solars abandonats, mosquits i rates”. Ara tenim l’oportunitat d’acabar això, una miqueta de responsabilitat i sentit comú. L’únic que volem és viure en un barri digne”, han sentenciat el portaveu i la presidenta de l’AVV del Gorg, Teresa Vinuesa.