El PP acusa el govern de contractacions irregulars per al procés participatiu d’inversions

    0
    90
    pam-2.jpg

    23/02/2017 – El grup municipal explica que la iniciativa ha costat finalment 115.000 euros i creu que no s'ha seguit la llei de contractacions.

    El Partit Popular posa en dubte la legalitat de les contractacions efectuades pel govern per a desenvolupar el procés participatiu del Pla d'Inversions Municipal, que va concloure a finals d'any. El grup municipal ha explicat aquest dimecres que, finalment, el cost total ha estat més de 115.000 euros, una xifra que quadruplica pràcticament la xifra inicial prevista, de l'ordre dels 30.000 euros.

     

    No només això, el president 'popular', Juan Fernández, posa de manifest que les “empreses s'han contractat de forma irregular” i amb la valoració negativa de l'Interventor municipal, segons constaria als seus informes. En aquest sentit, afirma que l'Interventor avisa als documents que els treballs de les contractacions que estava fiscalitzant ja s'estaven realitzant, i que, per tant, s'havien de pagar, tot i poder estar “al marge de la llei de contractacions públiques”.

     

    S'ha creat tot un entramat d’empreses amigues que s’han encarregat de fer, fins i tot, la mateixa feina, i algunes sense cap dedicació a l’objecte pel qual han estat contractades”, subratlla Juan Fernández. D'altra banda, apunta que algunes d'elles tindrien vincles amb la CUP i amb Iniciativa a la ciutat.

     

    En total, el govern municipal ha destinat 60.060 euros des del Departament de Participació, i 55.627,76€ més des del Departament de Comunicació. Unes quantitats distribuides en partides de, com a màxim, 21.000 euros, amb conceptes com ara assessorament, disseny i gestió del procés, lloguers d'equips informàtics i campanyes comunicatives.

     

    Des de la regidoria de Participació neguen que s'hagin produït irregularitats i asseguren que les contractacions de les empreses han passat el “procés tècnic i legal” corresponent sota la comprovació de l'Interventor. El coordinador, Rafa Crespo, explica que el representant fiscal va manifestar una sèrie d'objeccions davant les quals els serveis jurídics van elaborar uns informes que va acceptar. “L'Interventor tenia l'opció d'aturar l'expedient i va permetre que seguís el seu tràmit”, ressalta Crespo.

     

    Sobre la hipotètica relació del govern amb les empreses, el càrrec del govern diu que es tracta d'equips qde “prestigi” que han treballat per ajuntaments molt diversos, com és el cas de CIMAS, i d'altres, com Momentum, que treballen per administracions de la zona com és el Consorci del Besòs.

     

    Sobre el cost final, admeten que el pressupost del suport metodològic va acabar rondant els 40.000 euros, més del que estava previst. La resta de despeses són les habituals en una campanya d'aquesta envergadura, assegura: comunicació, anuncis, difusió per diferents vies, entre d'altres.