El Mas Ram insta a la Fiscalia a investigar presumpta prevaricació d’Albiol

    0
    103
    MasRam.JPG

    07/11/2012 – Els veïns acusen a l'alcalde i la resta d'autoritats implicades de cometre diverses irregularitats legals que tenen com únic objectiu beneficiar Mercadona i el Club Joventut en el procés urbanístic per instal·lar el supermercat al barri residencial.

    07/11/2012 – En la darrera intervenció en un ple municipal per protestar contra la instal·lació del Mercadona al seu barri, els veïns del Mas-Ram van assegurar que esgotarien totes les vies legals per evitar l’arribada del supermercat; i han complert la seva paraula. Ahir van fer pública una sol·licitud en la qual insten a la fiscalia provincial a investigar l’alcalde Albiol i els responsables municipals implicats en l’operació urbanística per presumpta prevaricació.

     

    L’Associació de Propietaris del Mas Ram remarca que l’administració local està cometent una sèrie d’irregularitats legals amb l’únic propòsit d’impulsar el benefici de dues entitats privades: Mercadona i el Joventut de Badalona. Aquest procés va començar a finals de maig, quan es va aprovar inicialment al Ple. Sempre en paraules de l’associació de veïns, l’Ajuntament no va publicar l’aprovació inicial al tauler municipal, tal i com estava acordat, ja que resulta quelcom indispensable per poder realitzar reclamacions i al·legacions, i quan ho va fer, temps més tard, va ser amb el projecte incomplet.

     

    Per tal de poder elaborar l’estudi de mobilitat necessari per a l’operació, el govern local va contractar el gabinet d’arquitectes PONSIRENAS-PUIG; res no seria estrany si no fos perquè es tracta de la mateixa empresa que, aleshores, ja treballava per a Mercadona en el projecte de planificació de l’hipermercat i perquè, a més, és un grup d’arquitectes del qual n’és “titular” el vicepresident del Club Joventut Badalona.

     

    Per tal de poder treure rèdit econòmic el Joventut, es permuten els seus terrenys del Mas Ram amb un altre solar, també situat dins del barri però tocant als laterals de l’autopista, propietat de l’Ajuntament i a on Mercadona sí podria alçar el seu negoci. L’inconvenient, no obstant, és que aquestes terres estan qualificades com zona verda i s’han de requalificar com a zona comercial, cosa que suposaria, segons la comunitat del Mas Ram, “eliminar una zona d’equipaments per fer lloc a una de comercial de més de 5.000 metres2” i “tramitar-ho com una modificació insignificant del plantejament existent”, quan realment la modificació és “radical”.

     

    Les dues acusacions més greus, però, són de caire econòmic. D’una banda, abans que el Joventut sortís del concurs de creditors al juliol, Grogasa, empresa del club destinada a l’immobiliària, va signar amb Mercadona un contracte privat de compravenda per valor de 4 milions d’euros, dels quals en va percebre 700.000 a compte. D’això, el Mas Ram desprèn que l’Ajuntament, d’una forma o una altra, va donar per segur que acabaria completant l’operació urbanística que tot just s’acabava d’iniciar i el final de la qual no era conegut, ni molt menys. A més, el contracte signat dóna un valor quasi quatre vegades superior al preu inicial de la parcel·la propietat de La Penya, taxada en un peritatge en 1,5 milions.

     

    D’altra banda, i per últim, els veïns del barri denuncien la “desviació de fons públics” en benefici de Grogasa, és a dir, del Joventut, a qui l’Ajuntament hauria destinat 1,5 milions d’euros en concepte d’indemnització. Els documents presentats a la Fiscalia exposen que l’esmentada quantitat es va obviar al llarg de tot el procés, inclòs el període d’informació pública i al·legacions, i va sorgir del no res al dictamen de l’aprovació provisional del projecte, després d’estiu.