El Joventut SAE tanca el darrer exercici amb números verds

    0
    97
    Imatge de la Junta d'accionistes, que va tenir lloc aquest dijous. / David Grau - CJB

    L’Olímpic va ser l’escenari aquest dijous de la Junta General Ordinària d’Accionistes del Joventut, que va comptar amb la presència del 82,86% del capital social i on es van presentar i aprovar els comptes del darrer exercici, el primer des de l’ampliació de capital i l’entrada d’Scranton com a nou màxim accionista.

    Amb Juanan Morales al capdavant, el Consell d’Administració va explicar que el Joventut SAE va assolir un superàvit de 2.374.000 euros en l’exercici 2018/2019, gràcies en bona part al fet de poder resoldre una de les carpetes pendents: la del terreny del barri de Canyet. Valorat en 2,1 milions d’euros, el solar servia d’aval a Bankia i Caixabank per un passiu de 5 milions, una motxilla que la Penya s’ha pogut treure de sobre. Bankia s’ha quedat els terrenys, mentre la resta del deute amb Caixabank s’ha reduït molt ostensiblement gràcies a una quitança.

    De tota manera, Juanan Morales es va mostrar molt satisfet perquè, independentment d’aquesta operació, la Penya igualment hauria tancat el darrer exercici amb números verds, amb prop de 300.000 euros de benefici gràcies a la millora dels ingressos.

    A diferència d’altres juntes ordinàries, el Consell no va portar a aprovació el pressupost per a la present temporada. Morales va explicar que s’ha pres aquesta decisió perquè encara hi ha algunes “incerteses” a resoldre en el capítol d’ingressos, com la manca d’un patrocinador principal. Morales, això sí, va avançar que s’ha augmentat la partida destinada al primer equip, que puja fins als 3,7 milions d’euros, 1,2 milions més que el curs passat.

    Pel que fa al possible patrocinador, el president verd-i-negre va reiterar el missatge que ja ha expressat en d’altres ocasions. La marca Penya té un valor i el club és ambiciós: vol un acord important pel que fa a quantitats però també a durada, pensant no només en aquesta temporada sinó a més llarg termini. De moment es va limitar a dir que l’entitat segueix negociant “amb diferents firmes”, però va assegurar que en cap cas serà una empresa d’apostes esportives: “No s’adiu amb els valors de la Penya”.

    L’entitat també contempla aconseguir més ingressos a través d’una empresa que doni nom al pavelló Olímpic. Morales va comentar que per aconseguir-ho seria molt important que la instal·lació pugui tornar a acollir espectacles de tot tipus i que el club ja ha posat fil a l’agulla per poder resoldre aquesta qüestió amb celeritat. A més, el Joventut manté encara l’actiu del Mas Ram, que el president verd-i-negre espera poder vendre “el més aviat possible” per seguir millorant les finances de l’entitat i eixugar deute.

    En el torn de precs i preguntes, es va qüestionar el posicionament del Consell d’Administració de la Penya de no fer cap comunicat arran de la sentència del Procés, a diferència del que van fer molts clubs esportius catalans. El president de la Penya va argumentar que es va prendre aquesta decisió “per no dividir la massa social”, on hi ha pluralitat de postures, però que tothom que ha volgut ha pogut expressar lliurement el seu posicionament en els partits de l’Olímpic.

    Algun dels accionistes també va mostrar la seva preocupació per la baixa assistència de públic als partits aquest curs. A l’ACB la mitjana d’espectadors no arriba als 5.000 i ha baixat respecte de la temporada passada, mentre que a l’Eurocup els números encara són pitjors, amb 2.500 aficionats de mitjana.  Morales va admetre que les xifres d’enguany evidencien que des del club “no s’estan fent bé les coses”, però que es treballa per capgirar la situació.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí