El Conservatori i escoles de Llefià i Sant Roc col·laboren per fer arribar la música als barris

    0
    194
    musica boada.jpg

    08/02/2018 – Assajos, visites al Conservatori, xerrades d'artistes professionals o petites actuacions són algunes de les activitats previstes.

    L’alumnat de l’Escola Josep Boada i de l’Institut Barres i Ones participen en un projecte de col·laboració musical amb el Conservatori i l’Escola de Música de Moderna de Badalona. La finalitat d’aquesta iniciativa és fer ús de la música com a una eina de cohesió i de convivència en centres d’ensenyament on hi conviu un alt grau de diversitat, i on la realitat socioeconòmica no permet a la majoria d'alumnes practicar la música fora de l'escola.

     

    El projecte de col·laboració s’ha presentat aquest matí a l’Escola Josep Boada, al barri de Sant Roc de Badalona. Amb la participació de músics especialitzats del Conservatori, i la coordinació dels mestres de música d’aquest centre, a l’Escola Josep Boada es treballa amb l’alumnat de dues línies de 4t de primària l’ús dels instruments musicals.

     

    El projecte, després de tres mesos, ja dóna els seus resultats amb una gran implicació dels alumnes que han format una orquestra d’instruments de corda que, d’una manera intensa i compacta, assaja dues vegades a la setmana en horari lectiu.

     

    El Barres i Ones visitarà el Conservatori i rebrà músics a l'escola

     

    Pel que fa al projecte que es planteja a l’Institut Barres i Ones, al barri de Llefià, consisteix a posar els coneixements i la música com a uns dels eixos centrals per orientar l’activitat acadèmica de l’alumnat de 2n d'ESO. En aquest cas es treballarà amb presentacions de vídeo a través de Youtube, així com sortides a audicions, treballs en grups, creacions de peces o xerrades amb músics i artistes de gèneres estesos entre els joves, com ara el rap.

     

    Porto set anys com a professora de música i només he tingut tres estudiants que fessin música fora de l'escola”, explica la professora Cristina Llevat, l'impulsora d'aquesta iniciativa al Barres i Ones. Encara s'han d'acabar de concretar activitats, però, de moment, la docent avança que visitaran l'escola, del 26 de febrer al 2 de març, un cantant de rap o trap, un músic de jazz i un productor musical, perquè expliquin als alumnes el món de la música des de dins.

     

    Els dies 5 i 6 de març, els estudiants visitaran les classes del conservatori per veure com funcionen i interactuar amb el professorat i els alumnes del centre. El 15 de març, d'altra banda, rebran un taller de glossa, de la mà de la Plataforma de la Llengua. Mentrestant, apunta Llevat, durant aquestes dates, la resta d'assignatures de l'escola tractaran temes vinculats amb la música per enfortir el projecte.

     

    El director del Conservatori Professional de Música de Badalona, Jaume Cortadelles, creu que es part del seu compromís “estendre la música i fer-la arribar a tots els racons de la ciutat”, com a eina directa “de comunicació i de cohesió entre les persones per sobre de diferències d’idiomes i cultures”.

     

    Escola Llevant

    D’altra banda també s’ha fet esment que el Conservatori de Badalona realitza una tasca de suport al Centre d’Educació Especial Escola Llevant, introduint l’experiència musical com a eina d’estimulació de les àrees sensorials, emocionals, socials i cognitives de l’aprenentatge dels infants.

     

    A més, Jaume Cortadelles, director del Conservatori, ha avançat que a partir d’aquesta setmana alumnes del Conservatori oferiran concerts de petit format a la sala de tractament d’oncologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i que s’està treballant en pròxims concerts solidaris.