El CD Pomar té projecte

    0
    142
    DSC_0395.JPG

    30/11/2016 – Rubén Casado, exfutbolista del CF Badalona, ocupa la direcció tècnica des de fa quatre temporades i aquest curs Jorge Rincón i molts dels seus jugadors de l’Águila han aterrat al club per fer un bon primer equip.

     

    Segurament el de Pomar és el camp de futbol més allunyat de la zona de Badalona on competeixen la majoria d’equips de la ciutat. Aquesta llunyania geogràfica del centre i de molts barris, però, no impedeix que allà s’hi estigui gestant un projecte més que interessant.

     

    Rubén Casado, exjugador del CF Badalona i del Vila-Real ‘B’, entre d’altres, i actual membre del staff tècnic del filial de l’Espanyol, va aterrar al CD Pomar fa uns quatre anys, després de completar la seva formació. Des d’aquell moment, Casado intentaria anar adaptant l’entitat a la modernitat.  

     

    “Em venia de gust començar un projecte així. Entre tots hem aconseguit molts canvis positius”, destaca el director esportiu del club verd. Obrir un gimnàs dins de la instal·lació, acabar d’arreglar certs vestidors, condicionar un despatx pels coordinadors i la direcció esportiva i reactivar el bar han estat alguns dels canvis que s’han impulsat al CD Pomar al llarg dels darrers temps.

     

    El club ha crescut quantitativament (de 100 jugadors de base a 178 en quatre temporades) i qualitativament, segons ens transmet Rubén Casado. “A nivell esportiu s’ha creat una estructura sòlida i s’han implantat una metodologia i unes normes molt concretes. Tenim un protocol d’entrenament i uns paràmetres que regulen com es poden pujar o baixar nens entre diferents equips”, apunta en primer lloc.

     

    “Som un club de línia social. Les categories no m’importen, perquè han de ser una conseqüència d’un projecte sòlid, no una prioritat. El que sí que és important és formar correctament i comptar amb bons entrenadors. Jo penso que tenim els millors tècnics de base de tota la ciutat, inclòs el CF Badalona”, afegeix Casado a continuació.

     

    Malgrat ‘patir’ a l’hora de captar talent a causa de la ubicació del barri de Pomar i pel fet de no gaudir de bones categories, l’entitat ha vist com grans estructures com la Damm, l’Espanyol o el Barça trucaven a la seva porta per endur-se jugadors.

     

    “Fa quatre anys venies aquí i els coordinadors havien d’estar movent diners amunt i avall, fent inscripcions, etcètera. Ara això ja no passa. Hi ha un director esportiu, dos coordinadors, una persona administrativa i s’ha incorporat un fisio. S’ha aconseguit generar un club estable”, destaca Casado.

     

    Minutat, sistema de suports i metodologia

     

    Quan una família inscriu el seu fill o filla a les categories inferiors del CD Pomar rep una promesa per part de la institució. El jugador disputarà entre el 40 i el 60 per cent dels minuts de la temporada. Per aconseguir que això es compleixi, des de la coordinació esportiva s’ha ideat un sistema que funciona a partir del Dropbox.

     

    Cada setmana, tots els entrenadors han d’omplir unes fitxes amb els minuts que juga cada nen o nena, fet que ajuda Rubén Casado a controlar que tothom disposi de la participació pactada.

     

    “S’ha intentat simplificar molt tot el tema del model de joc i els objectius a treballar. Volem poques coses però de qualitat. No podem exigir coses pròpies de l’Espanyol a un club com el nostre”, descriu el director tècnic del Pomar. A principis de temporada, Casado entrega uns “quadres d’objectius graduals en funció de la categoria”, guió que els tècnics han d’anar seguint.

     

    Un altre àmbit interessant del club és l’organització que s’estava seguint dins del futbol 7 per configurar els staffs tècnics de cada plantilla. El Pomar no utilitzava el sistema de primer i segon entrenador, sinó que tenia alguns tècnics de “suport” que s’anaven movent per diferents equips.

     

    “En clubs modestos com aquest sol passar que els entrenadors de base es fan molt seus els equips. Com jo dic, el mourinhitzen i no volen que ningú els toqui. Hem fet entendre que els equips no són de ningú; són de l’entitat”, valora Rubén Casado. Aquesta forma de treballar permet que cadets o juvenils vagin entrant en la dinàmica d’entrenar i puguin fer el salt en poc temps cap a la banqueta.

     

    El primer equip comença bé

     

    Aquesta temporada, un bon guix dels membres que estaven defensant els colors de l’Águila anirien a trucar la porta del CD Pomar per integrar-se dins de la seva estructura d’equips. L’entitat no comptava amb una primera plantilla i l’aposta ha sortit molt bé.

     

    Actualment, el Pomar és segon al grup VI de la Quarta Catalana i té el líder a un sol punt. Pujar no era l’objectiu, però les coses estan funcionant.  “Veníem al club per començar de zero. La veritat és que quan canvies d’entitat sempre esperes poder mantenir-te a dalt, però ens hem trobat en un entorn molt bo. La plantilla se sent còmode al Pomar”, reconeix Jorge Rincón, entrenador del primer equip.

     

    “A Quarta Catalana, si tens un bon grup humà i el club et tracta bé, normalment estàs a dalt”, afegeix el tècnic. Buscant motivar una mica els jugadors, el Pomar sempre juga amb un sistema de 3-4-3, formació tàctica que ha donat bons resultats.

     

    “Des de la directiva no s’ha marcat cap objectiu esportiu. L’únic que busquem és oferir una bona imatge, posar la pilota a terra per jugar a futbol i representar bé el Pomar. No podem exigir a gent que surt de treballar i et ve a entrenar que comenci a lluitar pilotes llargues. Volem jugar bé”, argumenta Rincón. Des d’aquestes línies, desitgem que tot continuï pel bon camí.