El servei de moto elèctrica compartida no tindrà estacions al Centre de Badalona
2.200 vehicles entre Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià, amb connexió directe amb Barcelona
La implantació de la moto elèctrica compartida als municipis metropolitans podria ser una realitat a partir d’aquest mes de setembre. L’Àrea Metropolitana de Barcelona té l’objectiu de desplegar 15.000 motocicletes en 10 ciutats. 10.000 a Barcelona, 2.800 a l’àmbit Llobregat i 2.200 a l’àmbit Besòs. Els propers mesos s’atorgaran les llicències que inclouran criteris com la sostenibilitat ambiental o les bones pràctiques sota la normativa fixada per l’AMB. Les llicències tindran una durada de dos anys, més dos anys prorrogables
A on hi haurà parades a Badalona?
L’AMB ha elaborat un mapa amb l’àmbit d’operació del servei de moto elèctrica compartida. En el cas de Badalona hi haurà una zona, en el barri del Centre, que estarà prohibit l’aparcament dels vehicles.
Es podrà anar de Badalona a Barcelona?
Sí. A diferència de l’AMBici, el qual no té connexió amb el Bicing que està gestionat per l’Ajuntament de Barcelona, el servei de motos serà gestionat per l’AMB també a Barcelona. Això permetrà tenir connexió Barcelona-Badalona amb moto.
Quins són els següents passos?
El sistema metropolità de motos compartides funcionarà mitjançant l’atorgament de llicències a operadores per tal de donar cobertura territorial a tot l’àmbit metropolità, incloent-hi Barcelona, i garantir també l’accés al servei a tota la comarca del Barcelonès Nord. Les llicències estaran limitades i es preveu poder restringir la circulació i l’aparcament a determinades zones.
Després de l’aprovació del contracte amb ITM, al llarg dels propers mesos s’haurà d’aprovar l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa de gestió de les llicències i atorgar les llicències. Segons l’AMB, al llarg del segon semestre d’aquest 2024 s’implementarà el servei motos elèctriques metropolitanes compartides a tots els municipis.