El Badakorfbal, motiu de conflicte entre la Penya i l’Ajuntament

    0
    165
    dsc03749.jpg

    16/02/2016 – El Consell d’Administració del Club Joventut Badalona es defensa de les crítiques rebudes per part dels mestres d’educació física de la ciutat.

     

    Com ha estat habitual en els últims anys, del 16 al 19 de febrer s’havien de celebrar a Badalona unes jornades esportives dedicades al korfbal. El Badakorfbal, programat en un inici a les pistes del Màgic, s’ha hagut de traslladar al Complex de Sistrells per la manca d’entesa entre el FIATC Joventut i el Consistori.

     

    El col·lectiu de mestres d’educació física de la ciutat emetria un contundent comunicat recriminat al club la seva negativa “a llogar les pistes del Màgic, de les quals tenen concessió”.

     

    En un document titulat “la Penya deixa sense jornades esportives a més de 1.200 nens i nenes de Badalona”, els metres promotors del Badakorfbal exposarien les seves queixes. “La Penya cobrava a les escoles per poder fer servir aquest espai, tot i ser una instal·lació pública”, narrava el comunicat.

     

    “Les escoles publiques de Badalona volen promocionar l’esport i l’entitat esportiva més important de la ciutat no col·labora amb la seva ciutadania”, s’afegia tot seguit.

     

    Davant aquesta problemàtica, el conseller del Club Joventut Badalona Ricard Palou transmetria quina és la postura de l’entitat en relació al lloguer de les pistes del Màgic.

     

    “S’ha donat una situació que lamentem profundament i que s’ha intentat corregir avui mateix, posant-nos a disposició de les entitats per oferir-los les pistes del Màgic”, relatava Palou a RCB.

     

    Amb la intenció de matisar algunes de les informacions del comunicat emès pels metres, el conseller del FIATC Joventut puntualitzaria algunes qüestions rellevants.

     

    “Les pistes del Màgic no són públiques, ja que pertanyen al centre comercial. La Penya paga un lloguer per fer-les servir. El club s’ha fet un fart de cedir aquestes pistes a diferents entitats i escoles. L’únic que es demana a canvi és el cost que suposa la neteja i el personal, sempre que l’ús sigui fora de l’horari de funcionament habitual”, deixava clar Ricard Palou.

     

    Segons Palou, “el govern deu diners a la Penya per la realització d’activitats per part d’entitats”. En concret, el club encara ha de cobrar una factura pendent a una activitat que va ocupar l’Olímpic durant tres dies al llarg del mes de novembre. “És una xifra que, per una entitat com la nostra, és important”, recalcava Palou.

     

    En el cas del Badakorfbal, doncs, el principal problema que s’ha donat és que el FIATC Joventut demana que sigui l’Ajuntament qui es faci càrrec de les despeses de manteniment i neteja que s’haurien d’assumir en cas que se celebrés l’activitat al Màgic. De moment, la resposta del govern ha estat la negativa, al·legant que el Consistori mai havia pagat per fer ús de les pistes.

     

    “Ens posem a disposició de les entitats perquè demà puguin ser al Màgic sense cap cost. No volem que es posi en dubte que un club com el nostre no col·labora amb la ciutat”, anunciava Ricard Palou a RCB.

     

    “En dos anys, totes les associacions de Badalona han passat per l’Olímpic; els nostres jugadors visiten escoles i participem en campanyes de donació de sang i de recollida d’aliments i joguines. Sap greu que, per un malentès de burocràcia, nosaltres en sortim perjudicats”, lamentava el conseller del club verd-i-negre.

     

    Sigui com sigui, el conflicte generat amb el Badakorfbal posa de manifest les tensions existents entre el FIATC Joventut i el govern municipal.