D’ins: persones en risc d’exclusió i convertides en xefs

    0
    114

    Si alguna vegada busqueu un restaurant que aporti valor afegit a la comunitat, D’ins pot ser una elecció encertada. A tocar de Badalona, a Sant Adrià de Besòs, aquest singular projecte del sector de la restauració s’ha consolidat com un generador d’oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió. D’ins compta amb diferents locals al territori, alguns situats dins del complex universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC Diagonal Besòs, UPC Residència Xior i UPC Terrassa), i un de principal al Passeig Lola Anglada.

    La particularitat de D’ins és que el 70% de les persones que hi treballen estan realitzant un itinerari formatiu o d’inserció laboral. La resta són professionals de la restauració que els guien i els acompanyen perquè puguin obrir-se un nou camí a la vida. El restaurant ha format a múltiples treballadors i treballadores de Badalona i Sant Adrià de Besòs, convertint-los en autèntics xefs professionals. D’ins està gestionat per la Fundació Formació i Treball, organisme creat el 1992 per Càritas amb els objectius de formar i inserir laboralment persones en risc d’exclusió social, i gestionar l’entrega de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables dels diferents Serveis Socials de Barcelona i rodalies.

    Itineraris formatius

    Els treballadors de D’ins poden seguir diferents itineraris formatius, especialitzant-se en cuina, en sala, en carnisseria i en peixateria. Són formacions molt pràctiques, dedicades a col·lectius que han de sortir ràpidament al mercat laboral. La formació rebuda es complementa amb una feina als restaurants D’ins, fet que prepara els joves per gaudir de més oportunitats. Cada dia s’elabora un menú casolà, saludable, amb productes de proximitat i treballant contra el malbaratament alimentari.

    Treballar en pandèmia

    Durant els mesos de tancament de la restauració al llarg de la pandèmia, el projecte es va reinventar. Els restaurants no podien atendre el públic habitual, però sí a les col·lectivitats. En conseqüència, D’ins es va especialitzar en produir menjar per a menjadors socials, centres de menors tutel·lats i centres de refugiats.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí