Catalunya viu un episodi de sequera que, tant per la durada i intensitat que té com per l’abast en superfície, pot ser considerada històrica i no té signes de regressió a curt termini.
A Badalona no som una excepció. Segons el registra de dades obtingudes per MeteoBDN, l’any 2024 ha estat l’any més sec des que hi ha dades, amb 233,7 mm. Entre les dades més preocupants hi ha que la ratxa seca més llarga ha estat de 68 dies, del 25 d’octubre al 31 de desembre.
Situació de sequera extrema
A zones del litoral i prelitoral els dèficits acumulats de pluges són d’una proporció tan desmesurada que caldria un seguit de mesos extremament humits només per tornar a les condicions de normalitat.
El 28 de novembre, Badalona va entrar en fase de preemergència per sequera. Aquesta ha estat una de les conseqüències de la sequera extrema que està patint tota Catalunya. La ciutat forma part dels 202 municipis que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat i que han d’aplicar noves mesures del Pla de sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com, per exemple, reduir el consum fins a 210 litres per habitant i dia.
Ús racional de l’aigua
Des de l’Ajuntament de Badalona es recorda la importància de fer un ús racional de l’aigua. En aquest sentit, Badalona és un dels municipis que es troba per sota de les dotacions previstes en la fase de preemergència (210 litres per habitant i dia) per la qual cosa el Govern municipal agraeix els esforços de la ciutadania per fer un consum corresponsable i generar un estalvi col·lectiu.