Badalona promou el compostatge domèstic

    0
    80
    Compostador.JPG

    07/05/2014 – La idea es va iniciar el passat mes de març, durant la Festa del Bosc, on l’AMB va explicar com funciona el compostatge i on els interessats es podien apuntar a un curs de compostatge domèstic.

    L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), desenvolupa una campanya que promou el compostatge domèstic a la ciutat. La idea es va iniciar el passat mes de març, durant la Festa del Bosc, on l’AMB va explicar com funciona el compostatge i on els interessats es podien apuntar a un curs de compostatge domèstic. Aquest curs es va fer el passat mes d’abril a l’Ajuntament de Badalona i l’AMB va lliurar un compostador a cada participant. La segona fase de la campanya ha començat aquesta setmana a la Festa del Badiu, al parc de Can Solei aquest passat diumenge, on tothom es podia apuntar al 2n curs, que es durà a terme properament.

     

    El compostatge és el procés pel qual, de manera natural, la matèria orgànica es transforma en adob ue es pot utilitzar per a les plantes, l’hort o el jardí. Els residus que un habitatge genera de forma diària conté un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d’humus per a les plantes i els conreus. D’aquesta manera es contribueix a la reducció de residus i s’aconsegueix reduir el consum d’adobs químics i estalviar en la gestió posterior d’aquests residus.

     

    El compostatge casolà es fa amb un compostador, que és un recipient tipus caixa de plàstic reciclat, que serà el lloc on la brossa orgànica generada a casa (fulles d’enciam, peles de fruita, closques d’ou, peles de patata, marro de cafè, restes de jardí i poda…) es transforma en adob.