Badalona ha commemorat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

    0
    123
    Foto 3-12-15 18 16 11.jpg

    04/12/2015 – La plaça de la Vila ha estat l'escenari d'una cassolada reivindicativa de l'associació Aspanin per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

    Aquest dimecres 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el grup Aspanin, conjuntament amb les associacions Comunicart i Salut Mental Barcelonès Nord, van instal·lar estands a la plaça de la Vila amb informació i materials solidaris realitzats per persones amb discapacitat intel·lectual durant tota la jornada per commemorar aquesta data.

     

    L'acte central va tenir cita a la tarda quan diverses persones amb discapacitat, familiars, voluntaris i treballadors d'Aspanin es van concentrar a la mateixa plaça per realitzar una cassolada amb pancartes i xiulets per reivindicar que "les persones amb discapacitat siguin ciutadans de ple dret", afirma la presidenta d'Aspanin, Maite Forteza. A més a més, demanen acabar amb les retallades de la llei de la dependència, obrir les residències especials ja construïdes per a aquestes persones, cobrar pel treball realitzat, entrar a la vida laboral amb un treball digne i un món millor sense prejudicis, entre altres reivindicacions.

     

    Aspanin és una associació formada per persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies que des de l'any 1966 realitza tasques d'atenció i orientació a més de 80 persones i professionals vinculades en aquest món amb assessorament social, jurídic, psicològic, atenció a la salut afectiva i sexual, servei d'acompanyament, gestió de demandes a curta estada i treball comunitari de participació i sensibilització, entre altes. I tot això amb l'objectiu de crear i millorar els serveis, tant de titularitat pròpia com aliena.

     

    Destacar que l'any vinent l'entitat badalonina celebra 50 anys de la seva fundació i en el llarg de la seva trajectòria ha estat la promotora de les escoles amb educació especial i residències com a Casagemes per a vuit persones i diferents pisos tutelats a altres barris de Badalona. De cara el 2016, es planteja els objectius de continuar creixent i treballar per "un futur ple d'incògnites i, a la vegada d'il·lusions, malgrat les traves que ens posa l'administració a nivell de subvencions", assegura la presidenta d'Aspanin.

     

    D'altra banda, el Teatre Principal va acollir el mateix dimecres l'espectacle de titelles 'Companys de Barri', a càrrec de l'Ajuntament de Badalona amb el suport de la Plataforma Deixem de Ser Invisibles i la Plataforma 3D, i adreçat a nens i nenes de 8 a 12 anys de les escoles d'educació primària de la ciutat per sensibilitzar, educant en la diversitat i en la convivència.