Badalona experimentarà una creixent manca de places de secundària els propers anys

    0
    106
    IMG_0032.JPG

    15/01/2018 – El dèficit podria arribar a fregar els 200 alumnes d'aquí a dos cursos, segons FAMPAS.

    La comunitat educativa de Badalona té un problema amb les places de secundària als centres públics des de fa alguns anys, i que augmentarà durant els propers cursos. Així ho alerta la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Badalona (FAMPAS), que ha elaborat un càlcul aproximat de l'evolució que es preveu, i que pot derivar en una important manca d'espai als instituts públics del municipi.

     

    El present curs, la mancança podia arribar al mig centenar d'alumnes, ja que l’oferta real de places per a la preinscripció durant el curs 2017-18 era de 1.218, mentre que la previsió d'estudiants pujava fins als 1.271. Aquesta diferència podria augmentar els dos propers cursos: fins a 150 el proper any, i a 180 el proper. El curs 2019-2020, en aquest sentit, seria el pic màxim de falta de places. Les zones educatives amb major número d’alumnat sense plaça serien la zona 1 (La Salut), la zona 2 (Llefià) i la zona 4 (Centre).

     

    Els càculs de la Federació s'han elaborat en base a l'informe municipal d'escolarització del curs 2017-2018 i de la Comissió de Garanties d'Admissió. S’ha tingut en compte la previsió d’ampliacions d’una línia (30 alumnes) a l'Institut Barres i Ones, que actualment ja te mòduls, i a l'Institut La Llauna, amb les obres de la tercera planta acabades. També s’han comptat dues línies a l'Institut Ca l’Arnús, malgrat que actualment l’alumnat de la primera promoció d’aquest centre està escolaritzat en aules de l’escola Lola Anglada i, de moment, es desconeix la planificació de la Generalitat al respecte.

     

    Des de FAMPAS Badalona, fan una crida a col·laborar de forma zonal entre les diferents AMPA dels centres de primària i secundària afectades, per tal de poder arribar a un consens en la manera més efectiva i desitjada de resoldre el problema. D'altra banda, subratllen la manca de previsió per part d’Ensenyament quant a l’adequació i a la construcció necessàries per assolir aquesta garantia.