Badalona es prepara per a Sant Joan: la majoria dels barris continuen celebrant la seva revetlla

    0
    237

    Malgrat la tradició de fer fogueres s’ha anat perdent amb els anys, la majoria dels barris de la ciutat continuen celebrant la seva revetlla

     

    • Els grans nuclis urbans han perdut en gran part la tradició de fer fogueres

    • La Flama del Canigó arribarà a Badalona amb una cercavila pel Centre

     

    La revetlla de Sant Joan tornarà aquest any a omplir de festes i fogueres la ciutat. La nit de Sant Joan, el 23 de juny, prèvia a la festivitat, és una de les festes populars més arrelades a casa nostra. La coneguda com “la nit més curta de l’any” (encara que aquest petit rècord realment el té la nit del 21 al 22 de juny, a nit del solstici d’estiu). Elements com els petards, la música, el ball, la coca de Sant Joan i les fogueres tornaran a ser als carrers de la ciutat.

    Els darrers anys, revetlla tradicional ha anat perdent molta importància. S’han deixat enrere les grans fogueres i taules llarguíssimes de veïns menjant plegats per donar pas als sopars a porta tancada. Els grans nuclis urbans han perdut en gran part la tradició de fer fogueres a gairebé cada carrer i no és únicament un problema de la ciutat badalonina. Encendre una foguera pot semblar un acte purament anecdòtic, però és un dels elements que li dóna sentit a la revetlla.
    Tot i així, encara són moltes les associacions veïnals que se sumen a la festa fent les seves pròpies revetles. Algunes de les associacions de veïns que aquest any organitzen revetlla a Badalona són: Joaquim Ruyra, Can Mercader, Can Solei, Nova Lloreda Nord, Nova Lloreda Sud, Montigalà, Canyet i Juan Valera.
    Cada català es calcula que s’ha gastat uns 50 euros de mitjana
    Molts ciutadans aprofiten la nit i matinada del 23 al 24 de juny per llançar petards, coets o encendre bengales per il·luminar una nit especial. A Badalona hi ha 6 parades de petards repartides per la ciutat. Enguany, el sector de la pirotècnia ha tingut una bona campanya, en la qual cada català es calcula que s’ha gastat uns 50 euros de mitjana. A la ciutat badalonina, a diferència d’algunes poblacions catalanes, no s’ha prohibit llençar petards. Els municipis on s’ha prohibit són: Bigues i Riells del Fai (Vallès Occidental), Vallirana (Baix Llobregat), Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), Vallromanes (Vallès Oriental), Valldoreix (Vallès Occidental) i Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà).
    Una de les tradicions que no pot fallar és l’arribada de la Flama del Canigó a la ciutat. Enguany, se celebrarà el dia 23 de juny una cercavila amb la Flama del Canigó pels carrers del Centre de Badalona. L’activitat està organitzada per Omnium Cultural, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona.

    Es reforça l’operatiu especial de seguretat i neteja per a la revetlla
    Badalona incrementa el nombre d’efectius de Guàrdia Urbana i l’operatiu de neteja durant la revetlla. Enguany, l’operatiu especial de neteja a la ciutat es perllonga fins al 26 de juny.

    El primer tinent d’alcaldia, Juan Fernández, va remarcar que “Badalona durant aquesta revetlla tindrà un augment exponencial d’agents de la Guàrdia Urbana per reforçar la seguretat i prevenir l’incivisme”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el desplegament de tarda i nit serà de 78 agents, incrementant-se en un 60% el nombre d’agents desplegats durant la nit respecte de l’any passat, destacant la presència de 13 efectius en la zona d’oci nocturn i passeig Marítim”.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí