13/11/2012 – Diverses entitats i teixit associatiu de la ciutat han anunciat el seu recolzament a la protesta; els petits comerciants creuen que hi haurà més seguiment que en anteriors ocasions.
Badalona es prepara per la vaga del proper dimecres. Diverses fonts de la societat civil de la ciutat ja han manifestat la seva adhesió a la jornada de protesta i han instat a la ciutadania a seguir-la.
Un dels primers passos es va donar al Ple municipal d’octubre, on es va aprovar amb els vots del PSC i ICV-EUiA una moció per transmetre el recolzament de l’Ajuntament de Badalona vers la vaga convocada per la Confederació Europea de Sindicats a nivell supranacional.
La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, com a entitat adherida a la Plataforma Prou Retallades a Catalunya, decidí la setmana passada en assemblea unir-se a la vaga i preconitzar-la a tots els nivells socials i entre el petit comerç local.
En l’àmbit de l’Ensenyament, tant el col·lectiu Badalona es Mou com la FAMPAs de centres públics de la ciutat defensen i secunden la vaga general en protesta de les retallades educatives i socials que està patint l’Estat del Benestar en general i l’educació pública en particular.
El Comitè de Vaga de Badalona, conformat per sindicats, partits i entitats propulsores i adherits/des a la protesta, va estar ahir informant a clients/tes i treballadors/es de Mercadona; també va anunciar la convocatòria de piquets ciutadans a les 6 del matí de dimecres i la manifestació a les 13.30 que hi haurà des del Màgic Badalona fins la plaça de la Vila.
El món del comerç de proximitat sempre és una incògnita, tot i que la Unió d’Associació de Comerciants de Badalona considera que es tracta d’una jornada que serà més seguida i massiva que qualsevol dels darrers anys. La coordinadora de comerciants deixa en mans de cadascun dels seus associats l’opció d’obrir o tancar, però afirma que, a priori i segons sondejos previs, molts petits comerciants preferiran baixar persianes.
Serveis mínims dictats per la Generalitat
Els serveis mínims dels transport públics estan determinats en una circulació del 33% dels vehicles habituals entre les 6.30-9.30 del matí i les 16.30-20.30 hores.
En l’àmbit sanitari, la Generalitat obliga al normal funcionament dels serveis d’urgències, de les unitats especials, de l’activitat quirúrgica inajornable i tractaments urgents de radio i quimioteràpia, de l’atenció als malalts ingressats, de la neteja d’àrees d’alt risc –quiròfans, prematurs, sales de part…- dels transports sanitaris d’urgències i del sistema d’emergències.
Els centres educatius, per la seva part, hauran de disposar d’una persona de l’equip directiu i d’un docent per cada sis aules, en el cas d’escoles d’ensenyament infantil i de primària, i d’una persona de l’equip directiu i un terç de la plantilla, en el cas de les llars d’infants.
Pots conèixer els serveis mínims en diferents àmbits laborals aquí:
https://www10.gencat.cat/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2012/21109serveismnims.jsp