Badalona demanarà que es desviï el trànsit de la C-31 a la B-20 durant episodis de contaminació

    0
    94
    IMG_7499.JPG

    24/07/2015 – “Demanarem que es redueixi el trànsit que passa cada dia per la C-31 perquè aquest és el primer problema de qualitat de l’aire a Badalona", assegura el regidor Àlex Mañas.

    El regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, va participar dimecres en la reunió convocada per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya amb els representants de les sis ciutats catalanes amb més de 100.000 habitants que es troben a la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

     

    Mañas va comunicar a la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, una queixa del govern municipal a causa dels elevats índexs de contaminació que es registren al tram de la C-31 al seu pas per Badalona. Mañas considera que “la C-31 és una infraestructura i un problema de mobilitat en l’accés a Barcelona que correspon solucionar a la Generalitat de Catalunya”. També indicat que “el nou executiu aposta decididament perquè la C-31 no sigui una autopista” i que des de l’Ajuntament se sol·licitarà a la Generalitat que “prengui mesures immediates perquè quan hi hagi episodis de contaminació, el trànsit es desviï cap a la B-20, a l’alçada de Montgat, sobretot els vehicles dièsel i de transport de mercaderies”. “Demanarem que es redueixi el trànsit que passa cada dia per la C-31 perquè aquest és el primer problema de qualitat de l’aire a Badalona i no estem parlant només de contaminació atmosfèrica, també estem parlant de la salut de les persones”, apunta el regidor, qui també posa de relleu que “l’autopista és una infraestructura obsoleta construïda durant el franquisme i continua sent l’única que no està soterrrada en la primera corona metropolitana”.

     

    Àlex Mañas ha indicat que per al nou Govern municipal serà prioritari executar les primeres mesures del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat de l’Aire de Badalona, redactat per l’Ajuntament amb el suport de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona. “Aquest pla va ser aprovat pel Ple l’any 2014 però el Govern anterior no va impulsar cap de les accions concretes per millorar la qualitat de l’aire del municipi recollides en aquest document”, ha afegit.